tiistai 16. lokakuuta 2012

Uudessa kodissa

Edellisen päivityksen olen kirjoittanut 1. päivä lokakuuta ja ehdin jo saada palautetta, että lisää ja äkkiä. :) No, mitään ihmeellistä ei ole sattunut tässä välissä. Nyt on alkanut kolmas viikko uudessa kodissa. Kaikkia laatikoita emme ole vielä purkaneet, mikä johtuu yksinkertaisesti siitä, että olen kieltäytynyt purkamasta kaikkia keittiön laatikoita ennen uutta keittiötä... Edessä on siis pientä pintaremonttia keittiön (uudet kaapistot), maalauksen ja listojen kanssa. 

Itse olen tosiaan (taas) sairaslomalla jo viidettä päivää ja huomenna olisi viimeinen sairaslomapäivä. Toivon, että torstaina työmaa kutsuu. Koko syksyn sairastelun jälkeen sain antibiootit. Jos ei ala tauti parantua niillä, etsitään syytä allergioista ja mahdollisesta astmasta. Mutta turha luulla, että Rikistä, Silveristä ja Smirrestä luopuisin, vaikka astmaa sairastaisinkin! 

Mutta siis sairastelu on johtanut siihen, että olen vihdoinkin yrittänyt oikeasti levätä, enkä ole päässyt Rikin kanssa treenaamaan tai edes lenkille. Pihalla liinassa Rikiä olen juoksuttanut ja viime viikolla meinasi mennä täysin hermot Rikin kanssa! Ilmeisesti Riki osoitti hieman mieltään, kun en ole tarpeeksi hänen kanssaan puuhaillut. Riki kieltäytyi tulemasta sisälle kanssani. Haukkui ja pomppi ja ei kuunnellut yhtään, mitä sanoin. Toisaalta ei minulta ääntäkään kyllä paljoa lähtenyt. Lopulta tilanne meni siihen, että oli pakko laittaa Riki maihin ja sitten väkisin sisään. Tätä tapahtui parina päivänä muutaman kerran. Kaiken lisäksi olin vielä niin väsynyt, että en jaksanut edes lähteä mukaan temppuiluun vaan yritin päästä tilanteesta mahdollisimman helpolla, mikä ei tietenkään ollut hyvä juttu. Lopulta kuitenkin annoin Rikille muuta ajateltavaa Dog finderin parissa ja sisällä pienen koulutuksen kanssa. Ja heti, kun pitkästä aikaa otin namit toimintaan mukaan, homma toimi hienosti. Kunnes siirryttiin ulos ja Riki kävi taas niin ylikierroksilla, että hetken kuunteli ja sitten taas alkoi pomppiminen ja temppuilu... Sisään kuitenkin tuli heti, kun namit oli mukana. Ja sen jälkeen otin aina namit mukaan, kun Rikin kanssa pihalla kävin...

Muuten uuteen kotiin tottuminen on sujunut todella hyvin nelijalkaisilta (ja myös kaksijalkaisilta). Alkuun tutkivat paikkoja ja nyt ovat löytäneet omat nurkkansa ja paikkansa, joissa viihtyvät. 

Toinen oli hieman väsynyt. Ei reagoinut kameran salamaankaan millään tavalla. Ja totta kai pitää olla ulko-ovella vahtimassa, ettei kukaan livahda ilman Rikiä mihinkään. 

Kuvan laatu on todella huono, mutta pakko oli laittaa tänne kuitenkin. :) Smirre kuikkii olohuoneen verhojen takaa  ja jos Riki yrittää liian lähelle tulla, tassu heilahtaa nopeasti!

"Kyllä mää hereillä oon.."

Silveri olohuoneen ikkunalaudalla. Edellisessä asunnossa ei ikkunalautoja ollut, joten nyt niistä on tullut Silverin ja Smirren lemppipaikkoja. Ja voi että kun olisin ehtinyt ottaa kuvan äsken, kun Smirre loikkasi ruokahuoneen ikkunanpieleen roikkumaan! (Siinä ei ikkunalautaa ole.) 

Yksi Rikin paikoista makuuhuoneessa. Rikillä meni hieman pasmat sekaisin, kun parina yönä olen nukkunut olohuoneen sohvalla alakerrassa (parempi asento nukkua, kun yskittää paljon) ja mies yläkerrassa. Ensimmäisenä yönä oli välillä ylhäällä ja välillä sohvan vieressä, mutta lopulta teki kompromissin ja nukkui eteisessä portaiden juuressa. Viime yöstä en vielä osaa sanoa, missä oli, mutta ei olohuoneessa ainakaan. 

Venytyttäää!!

"Täh?!"

Ja näin tullaan portaat alas. Riki on oppinut hienosti kulkemaan portaita niin ylös kuin alaskin. Välillä pitää laittaa portaiden alapäässä oleva portti kiinni, kun koko ajan juoksee yläs ja alas. Ja edelleen on ostoslistalla matot portaisiin Rikin kulkua helpottamaan.

Ja pitihän sitä jo lehtiäkin haravoida. Lehtiä on PALJON! Ja totta kai meillä oli pikku apuri mukana. En vaan tiedä oliko enemmän apua vai haittaa... :) Hyvin kasat levisivät, kun Riki pääsi vauhtiin.


Tällaista tällä kertaa. Ei siis mitään ihmeitä, mutta kun meidän kuulumisia kaivataan, niin ajattelin jotain kertoa. :) Taas on yksi sadepäivä. Pitää kuitenkin lähteä asioita hoitamaan. Illalla tiedossa takan lämmitystä ja mies jo lupaili pihatöitä tehdä. Toivotaan vaan, että sade lakkaa iltaan mennessä. 


2 kommenttia:

  1. Olipa kivoja kuvia! Tosi sulosia nuo kissat, ja Riki taitaa olla oikea linssilude! Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No Riki tosiaan aina kun kuulee kameran käynnistyvän lopettaa sen mitä olikaan tekemässä ja tulee heti luokse. :) Ellei jo valmiiksi anna käskyä paikalla pysymiseen...

      Poista