maanantai 24. joulukuuta 2012

Joulun odotusta

Joulua on odotettu pitkään, vaikka joulufiilistä on pitänyt hakemalla hakea. Perjantaina jäin lomalle, seuraavan kerran ensi vuoden puolella töihin, mikä on hyvä, kun pentukin saapuu jo ylihuomenna taloon! Lauantai meni kyläily ja kauppareissuilla sekä ikävä kyllä oksensin loppuillan. Liekö ruokamyrkytys tullut, kun meni kuitenkin nopeasti ohi. Töissä on mahatautia ollut pitkään, josta olen tähän mennessä selvinnyt. Nyt en tiedä oliko minulla mahatautia vai tosiaan ruokamyrkytys, nopeasti meni ohikin. 

Mutta hei, lauantaina käytiin ensimmäistä kertaa kotiimme oikea kuusi metsästä. Lapsuudessani on aina ollut oikea kuusi, mutta miehen kanssa olemme pitäneet muovikuusta tähän asti. Nyt omaan kotiin halusin oikean kuusen ja Riki oli totta kai mukana kuusen haku reissulla. 

Ensin paikat pitää tutkia huolella.


Joka paikkaan piti perässä änkeä.

Ja lumen alta paljastui vaikka mitä kivaa, mitä
ei olisi tarvinnut yrittää syödä!

Sitten oltiin valmiita kotia kohti.

Pakkasta oli lauantaina 25 astetta. Tuli taas huomattua, että mitä enemmän pakkasta, sitä enemmän Riki ulkona olemisesta nauttii. Aamulla ulos mennessä loikki kuin pupu pihalla ja juoksenteli ympäriinsä. Virtaa riittää pakkasella. 

Sunnuntaina jatkoimme kyläilyjä ja kävimme viimeiset ruokaostokset tekemässä, jotka jäi hieman kesken lauantaina, kun tuli niin paha olo kaupassa... Illalla koristeltiin kuusi. Riki nuuhki kuusta innoissaan ja makoili kuusen alla. Smirrekin lopulta piilostaan tuli ja meinasi kynsiään teroitella kuuseen. Käskin miehen sitoa kuusi kiinni kattoon... Smirrellä on tapana kaataa meillä kuusi... Tänään vuorossa äitini luona ja haudoilla käynti, kotona saunomista ja katsellaan jos kävisi vetämässäkin tänään. 



 RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti