lauantai 1. joulukuuta 2012

Talviko?

Talvi varmaan kovasti yrittää tulla. Pakkasta ollut tiistaista asti noin -12 astetta ja viime yönä on jopa varmaan kaksi senttiä lunta tullut. Riki on ainakin ollut pirteä tapaus ulkona, kun itse saa täristä vieressä. En ole oikein vielä kylmään tottunut... Taloakin saa olla päivittäin lämmittämässä. Eilen tuulikin kovaa ja yöllä tuntui kuin katto lähtisi tuulen mukaan. Mutta en valita, emme ole myrskyn silmässä vaan ihan toisessa suunnassa asutaan. Mutta yltää tuulet tännekin. 

Pentua odotellessa olen yrittänyt panostaa kunnolla Rikiin, kouluttamiseen ja ihan vain Rikin kanssa puuhailemiseen. Ja nyt aina kun menemme Rikin kanssa pihalle, Riki kantaa pallonsa minulle. Häntä heiluen hyppii edessä "potkaise, potkaise". Ja kun yrittää potkaista, pomppaakin eteen "hähhää! Sainpas". Kuvat on otettu puhelimella. 


Riki väistää aina oven edustan, kiertää lumen kautta. 


"Kaivan, kaivan, kaivan" Ihan sama miten jäässä maa on. 



Meidän söpöli antoi kyytiä viime viikonloppuna tutulle ranskikselle, josta olen aiemminkin kertonut. Olin itse työpaikan pikkujouluissa ja miehellä oli muutama kaveri käymässä. Yksi oli tietenkin miehen veli ja hän otti ranksiksensa mukaan. Ennenkin on ollut ongelmia, joista ollaan kuitenkin melko hyvin selvitty ja koirat tulevat jo yllättävän hyvin toimeen keskenään. Nyt oli kuitenkin käynyt niin, että koirat olivat ahtaasti jäänyt miesten jalkojen sekaan, mikä oli ärsyttänyt ja sai koirat käymään toisiinsa kiinni. Lopputulos oli ollut, että ilmeisesti Rikin hampaat olivat käyneet hyvin lähellä ranskiksen silmiä. Mies oli ihmetellyt, kun Rikin tassussa oli verta, mutta haavaa ei löytynyt. Haava löytyi ranskiksen silmäkulmasta. Oli osunut ihan siihen silmän reunaan, mutta ei kuitenkaan silmään. Kaksi vekkiä jäi. Totesin jo miehen veljelle, että ranskiksella ei meille ole asiaa ihan heti pennun tultua. En ihan oikeasti tiedä, mitä kyseiselle ranskikselle tekisin, jos mokoma meidän tyttöstä satuttaisi. Ja ei tiedä, miten Rikikään reagoi ensinnäkään tytön tuloon tai siihen, jos ranskis kävisi tytön kimppuun. Kaikki on kysymysmerkillä ja toivoo vain parasta. Uskon kyllä, että pennun tulossa ei ole Rikin kohdalla mitään ongelmaa. Riskiä en kuitenkaan ota ranskiksen kohdalla. 

2 kommenttia:

  1. Enpä kyllä osaa kuvitella, että Riki toiselle koiralle pahaa tekisi. Rikihän osasi jo pienenä pentuna lukea Hulia ja tiesi opettamatta, miten sokean koiran kanssa ollaan ja leikitään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riki puolustautuu, kun toinen hyökkää. Toinen ei oikein osaa käyttäytyä toisten koirien seurassa niin herkkään ärähtää ja käy päälle niin Rikikin käy päälle. Ajattelin jos tänään jaksaisi ajella koirapuistoon. Katsellaan onko ranskis aiheuttanut vahinkoa Rikin sosiaalisuuteen....

      Poista