torstai 21. helmikuuta 2013

Rikin uusi nousu

Rikillä oli melkeinpä neljän viikon tauko vetotouhuista leikkauksen ja minun hermojeni takia. Viime viikonloppuna vihdoin palasimme vetotouhuihin ahkion ja pihatien merkeissä. Pari kertaa Riki veti tien päästä toiseen ja todettiin sen siihen hätään riittävän. Tänään kuitenkin erästä blogia lukiessani (kunnia kuuluu Maalelan blogille) minunkin intoni vetotouhuihin alkoi kasvaa ja päätin lähteä kokeilemaan Rikin kanssa potkurilenkin tekemistä. 

Eläinlääkärihän antoi alunperin kaksi viikkoa treenikieltoa, mutta mies oli sitä mieltä, että riskiä haavan repeämisen kanssa ei oteta. Jo pelkästään ulkona vapaana juoksenteleminen oli miehen mielestä riskin ottamista, vaikka kaksi viikkoa leikkauksesta alkoi olla täynnä. :) Mutta tosiaan, tänään idean saamisesta meni muutama minuutti, kun olimme Rikin kanssa pihalla menossa potkuria hakemaan. Riki hienosti malttoi odottaa, mutta vetokäskyn saadessaan lähti menemmään niin nopeasti, että meinasin tippua kyydistä. 

Kyllähän Rikiä kiinnosti hajut ja pysähteli joitakin kertoja nuuhkimaan. Pissit teki harvakseltaan ja vain kerran pysähtyi kakkaa tekemään. Välillä mentiin liina löysällä, mutta pääsääntöisesti kuitenkin liina oli tiukalla, vaikka vauhti olikin hidasta välillä. Pari kertaa piti kunnolla komentaa ja kerran jatkoin vain itse matkaa, kun Riki ei meinannut päästä nuuhkimasta penkkaa. Mutta kokonaisuutena matka meni kuitenkin hienosti. Matka ei ollut kuin kolmisen kilometriä ja sekin tylsästi edestakaisin. Rikille matka oli kuitenkin sopiva verrattuna siihen, miten on tänä talvena vetolenkit yleisesti menneet. Ja Riki veti kuitenkin kotiin asti! Loppumatkasta otti vielä kunnon spurtin ja päästiin pihaan asti. 

Mutta vielä en nosta lippua salkoon ylös asti. Rikillä kuitenkin ylimääräistä energiaa oli treenitauon takia. Katsellaan taas, vaikka ensi viikolla, miten vetohommat Rikiä kiinnostaa. Nyt en heti alkuun lähde liian usein treenaamaan, jotta ei ainakaan ihan heti kyllästymistä tapahtuisi. 

3 kommenttia:

  1. Hui, tosi kivaa jos oon onnistunu innostamaan jotain toistakin :D Nyt on kyllä meilläki taas menossa innokas vetoreenivaihe :) Tekis mieli käydä harjottelemassa yhessä menemistä joka päivä koirien kanssa! Sujuu paljon paremmin jollain lailla, kuin Mörkön kanssa yksinään. Omat hermotki on nyt pitäny paljon paremmin, vaikka on ties mitä riehumista tai hajujen haistelua kesken vauhtien :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin yritän kovasti omien hermojen kanssa kehittyä. :D Tiedänhän minä, että jos omat hermot menee, ei koiraakaan kiinnosta... Ainakin Rikin kohdalla näin. Siksi eilenkin yritin ottaa rauhallisesti, vaikka pysähtelikin välillä. Mutta katsellaan nyt, mihin suuntaan Rikin into menee. :) Viimeistään ensi talvena jos menisi ainakin paremmin.

      Poista
    2. Sama homma Mörkön kanssa, lieneekö sitten ehkä pehmeä luonteeltaan.. Mutta jos minulla palaa käämit ja alan riehumaan sille, niin se menee ihan pöljäksi, ei se tiedä mitä siltä halutaan, parka :(

      Pitäiskin muistaa, että meillä molemmillahan on vielä nuoret koirat, siis nämä vanhemmat yksilötkin, joten ei voi odottaakaan että pojat tietäis mitä niiltä halutaan :)

      Te pääsette sitten ens talvena Rikin ja Adan kanssa yhessä reenaamaan, ihanaa!! :)

      Poista