lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pyöräilyä, lenkkeilyä ja olemista

Rikin kanssa on käyty toisenkin kerran tekemässä pyörälenkki. Lähdettiin miestä vastaan, kun toinen oli töistä pyöräilemässä. Muutaman kilometrin päähän ehdittiin, kunnes jo vastaan tuli. Eli kuutisen kilometriä tuli lenkin pituudeksi kaiken kaikkiaan ja mentiin kohtuu nopeaa tahtia. Hyvin jaksoi Riki juosta. Miehen nähdessämme käännyin jo valmiiksi ympäri, Riki oli oikealla puolellani ja mies tuli vasemmalle puolelle. Sitä ei Riki alkuun ymmärtänyt, ettei moikata. Parikymmentä metriä käveltiin, kun oli vielä jäätä hieman tiellä. Silloin pääsi Riki moikkaamaan. Tänään piti taas lähteä pyöräilemään, mutta vettä sataa... Ensin tuli räntää ja nyt vettä. 


Ja Rikillä oli aamulla maha hieman sekaisin. Miehen äiti oli leiponut koiran keksejä ja antoi meille mukaan, kun eilen käytiin heidän luonaan. Mies oli sitten yöllä yhdet antanut koirille ja joko Rikin maha ei tykännyt siitä tai siitä, että Riki söi eilen melko paljon puruluuta. Itse olen keksin kannalla... Mietin, että noinkohan Riki on hieman herkkä vehnälle. Kekseissä oli täysjyvävehnäjauhoja. Yritin miettiä, mistä Riki vehnää muuten saisi, mutta en keksinyt mitään. Kuivamuonakin on vehnätöntä. 


Ada on taas päässyt osoittamaan hellyydenkaipuutaan. Eräs aamu istahdin sohvalle teemukin kanssa ja läppäri oli sohvalla valmiina aamun selailuja varten, kun Ada päättikin, että nyt hän kaipaa huomiota. Loikkasi ensin etutassuineen syliini. Sitten rupesi kiipeämään syliin nostamalla toisen takajalan sohvalle. Hieman säälittävän näköisenä siinä katseli, enkä voinut muuta kuin nostaa toinenkin takajalka sohvalle... Siinä se sitten sylissä yritti pysyä samalla, kun teetä join. 


Vein eilen auton korjaamolle ja lähdin Adan kanssa siksi aikaa lenkille. En edes tiedä, miten pitkä matka kaiken kaikkiaan oli, mutta puolitoista tuntia siihen meni ja ehdin jo itse miettiä, että en varmasti jaksa kävellä enää takaisin. Adallakin näytti välillä motivaatio laskevan, mutta namien avulla sain Adankin jaksamaan. 

Kaikki nämä kuvat on otettu eiliseltä lenkiltä. Ada on toisaalta hyvin erilainen lenkitettävä kuin Riki, mutta toisaalta taas samanlainen. Ada ei vedä toisin kuin Riki. Ja jos vetääkin, kieltämällä ja hihnasta nykimällä vetäminen loppuu. Ada säikkyy edelleen tiettyjä asioita. Eräässä pihassa koira rupesivat räkyttämään ja sehän Adan säikäytti. Kiire tuli ja veti hirmuista vauhtia. Lisäksi eräässä rakennuksessa pelti narahteli, mikä säykäytti entisestään. Onneksi tämä sattui vasta viimeisen puolen kilometrin aikana ja siinäkin ehdin saada Adan rauhoittumaan. 


Siinä oli Adan ja Rikin eroavaisuudet lenkkikäyttäytymisessä. Molemmat ovat samanlaisia lumen kanssa. Tie on sula, mutta kiitos penkkojen hötkyily ei lopu. Totta kai piti päästä penkkoja pitkin kulkemaan ja tietenkään ei haittaa, vaikka penkka ei enää kunnolla kestä. Adan etutassut upposivat kokonaan penkkaan ja saattoi jäädä hetkeksi siihen makoilemaan ja leukaansa hankeen nojailemaan. Lisäksi saattoi päättää, että en jaksakaan jatkaa matkaa, joten piti hihnaa nykiä ja houkutella etenemään. Ja se pyöriminen! Ada tekee samaa kuin Riki eli juoksee edestakaisin ja ympyrää ja mikään ei voi estää! Vauhko!


Koko ajan hieman ollaan opeteltu Adan kanssa käskyjä oikea, vasen, seis, suoraan ym vetoonkin liittyvää. Oikea ja vasen alkaa hahmottua, mutta seis käskyssä pitää hihna pitää tiukalla, jotta oikeasti pysähtyy ja pysyy paikallaan. Suoraan käskyn toimivuudesta ei ole vielä mitään todistetta. Mennään käsky kuitenkin alkaa olla melko hyvä. Jos Ada jäi pitkäksi aikaa nuuhkimaan jotain ja sanoin mennään, lähti Ada jatkamaan matkaa. Oikea ja vasen käskyt siis toimivat suurin piirtein, mutta Ada tekee vielä paljon sitä, että esimerkiksi vasen käskyllä siirtyy vasemmalle, mutta kartaa heti takaisin oikealle. Eli jatkuvuutta haetaan vielä...Tassua Ada on oppinut antamaan! :) Ja se toinenkin alkaa hahmottua, vaikka sitä ensimmäistä tassua saattaa pitkäänkin yrittää tarjota. Myös kierrä käskyä treenaillaan. Hakusessa on vielä, mutta lenkilläkin, jos kierti minut väärältä puolelta, pysähdyin, sanoin kierrä ja ohjasin kiertämään minut. Olen välillä ollut epätoivoinen Adan kanssa, koska Adan keskittymiskyky tuntuu olevan heikonlainen, mutta kyllä sitä hiljalleen kuitenkin edetään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti