sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kotiagilitya(ko)?

Kirjoitinkohan edes otsikkoa oikein? Meni hetki tavatessa. :D Mutta pointtina siis, että tänään vihdoinkin laitoin maahan alunperin aurausviitoiksi tarkoitetut noin puoli metriä korkeat kepit, jotta voisimme edes jollain tavalla agilitya. Syksyllä etsin ja etsin, mutta en löytänyt mitään sopivia kyseiseen tarkoitukseen olevia keppejä, jotka eivät olisi aivan maltaita maksaneet, kunnes eräässä mainoksessa näin noita lyhyitä aurausviittoja. Niitä sitten kaupungilta metsästin ja lopulta löysin jemmatakseni ne kevättä ajatellen. 

Nyt sitten uusista koiraharrastuksista intoutuneena iskin kepit maahan ja lähdin ensin Adan kanssa kokeilemaan pujottelua. Käskyksi otin ihan perinteisen kierrä-käskyn. Adan sivulle tulo on aivan alkupisteissä vielä. Nyt kierrä-käskyllä ohjasin Adan vasemmalle puolelleni ja siihen asettuessaan totesin sivulle. Kuulostaa ehkä hieman monimutkaiselta tavalta... Siitä sitten seuraa käskyllä käveltiin kepeille, jossa kierrä-käskyllä ja namilla ohjasin Adan kiertämään kepit. Meinasi välillä oikaista, mutta ohjasin takaisin ja käytiin kaikki kepit läpi. Muutaman kerran kokeiltiin ja lopetettiin.

Sitten otin Rikin ulos ja sama homma. Alkuun Riki ei malttanut edes sivulle tulla saatika lähteä kiertämään keppejä. Liikkelle lähdettyä lähtikin toiseen suuntaan. Lopulta otin pannasta kiinni ja ohjasin siten Rikin pujottelemaan kepit. Pari kertaa jo melko hyvin Riki pujotteli, mutta haahuilemistahan se lähinnä oli. Kävi välillä leluja nuuhkimassa ja muuten vain juoksentelemassa. Kutsusta tuli takaisin ja taas keskittyi vähän aikaa. Muutaman kerran jälkeen lopetin ja heiteltiin lelua vähän aikaa. 

Mutta jos aina välillä kokeilisi pujottelua ihan vain pienenä ajattelutyönä koirille. Ja hiljalleen hommaisi jostain lisää esteitä kokeiltavaksi... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti