maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisvieraita

Eilen oli aivan ihana päivä olla pihalla ja olimmekin koko päivän ulkona. Ensin aamusta jätettiin koirat kotiin tarhaan, kun lähdettiin metsähommia tekemään, jonka jälkeen kotona jatkettiin omien pihahommien parissa. Mm. tuli putsattua koirien tarhat (pehkuja en koppiin vielä vaihtanut, kun on sen verran rapaista vielä etenkin Rikin tarhassa), karsittua marjapensaita, puita pinottua ja muutenkin siistittyä pihaa. 


Illemmalla avuksi saapui miehen veli ranskiksensa Åtån kanssa. Meidän koirat olivat alkuun tarhassa ja siellä ulvoivat vieraalle. Välillä rauhoittuivat, mutta jos Åttå meni tarhan lähelle, aloittivat taas elämöinnin. 

Ennen Åtån tuloa koirat malttoivat hieman levätäkin välillä. 

Meidän koirat eivät siis koko päivää tarhassa olleet. Kun kotiin tultiin, laskettiin pihalle juoksemaan, mutta Åtån tultua koirat laitettiin taas tarhaan. 


Otettiin yksi koira kerrallaan tarhasta Åtån kanssa leikkimään. Ensin Riki, jonka kanssa Åttå hetken jopa juoksentelikin, mutta heti Rikin tehtyä pissin, jäi haistelemaan Rikin jälkiä. Siihen se leikki sitten jäikin. 


Sitten otettiin Ada tarhasta ja näillä kahdella leikki lähti sujumaan todella hyvin ja vauhtia tuntui riittävän myös Åtålla, vaikka pienempi onkin. Omakin jännitys siitä nappaako Ada Åttåa niskasta laukesi, kun näin miten Adalla oli mahdollisuus tarttua Åttåa niskasta, mutta perääntyi. 



Ulkona koirilla siis sujui hyvin ja otin omat koirat aikaisemmin sisään ruokkiakseni ne rauhassa. Miehet ja Åttå kävivät sisällä nopeasti ja lähtivät takaisin pihahommiin, kun itse menin saunaan. Kun he olivat lopulta taas sisään tulleet, oli Åttå yrittänyt rynnätä Adan ohi sisään, jolloin Adalla hermot meni ja oli käynyt rähisemään. Myös Riki oli kuulema paikaltaan noussut osallistumaan rähinään, mutta tilanne oli rauennut, kun joku koirista (epäilyt Adasta) oli alkanut ulisemaan ja Åttå nostettu pois rähinästä. Itse kuulin saunaan, että jotain rähinää oli, mutta uskoin kyllä, että jos jotain sattuisi, tulisivat toiset siitä minulle sanomaan. Ja eihän siinä mitään kummempaa ollut sattunutkaan. Ada oli kuulema istuessaan pitänyt tassuaan ylhäällä, mutta kohta kuitenkin käveli jo normaalisti ja antoi käydä tassun normaalisti läpi. 


Kun miehet meni saunaan, Ada laitettiin portin toiselle puolelle ja urokset olivat toisella puolella. Ja kun itse lopulta nukkumaan menin, otin sekä Rikin että Adan mukaani yläkertaan. Ja aamulla herättyäni ja ruokittuani koirat vein ne tarhaan. 



Mutta on siis hyvin mennyt koirilla, kun on hieman varovaisuutta muistanut ottaa huomioon. 





4 kommenttia:

  1. Ihana video adan ja kaverin leikeistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hienosti meni silloin sunnuntaina. :) Maanantaina vaan Ada joutui tarhaan seurailemaan toisten touhuja, kun kävi ranskiksen kimppuun. Pihalla kolmestaan puuhailivat rauhassa ja ohimennen palkitsin, kun nätisti olivat. Lopulta Ada sai tarpeekseen, kun liian lähellä annoin ranskikselle namin niin kävi sen päälle. Piti kaksin käsin niskasta ottaa Adaa ja ranskista jalalla tönäistä, että sain erilleen. Että silleen. :)

      Poista
  2. Onpa tosi hienot nuo häkit! Ja koirat tottakai upeita;) Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Töitä onkin häkit koppeineen teettänyt.

      Poista