perjantai 13. kesäkuuta 2014

Meillä tapellaan

Joopa joo. Muutaman kerran on Ada ja Aslak saanut ihan kunnon tappelun aikaiseksi, mutta tänään tuli kyllä kaiken huippu. Taisi olla ihan oikeasti 13. päivä perjantai. Työpäivä meni kyllä hyvin, kun pääsin jopa neljä tuntia aiemmin lähtemään töistä kuin piti alunperin ja Rikin kanssa käytiin mukava hihnalenkki tekemässä. Mutta Ada ja Aslak sai kyllä sellaiset kärhämät aikaiseksi, että sain itsekin osumaa. 

No ihan ensin ulkona juostessaan Ada juoksi todella kovalla vauhdilla pensaan läpi, jossa oli istutustuki vai mikä lie, ja Ada juoksi suoraan sen tuen läpi. Kyseessä oli metallinen ohut tuki, jossa meni poikittainkin sitä tukea (en kyllä osaa yhtään selittää). Ada huuti ihan hulluna, eikä me tajuttu ensin mistä on kyse. Saatiin Ada rauhoitettua, mutta edelleenkään ei mitään vikaa koirasta löydetty. Myöhemmin löydettiin istutustuki kahdessa osassa pihalta levällään.

Sisältä olin taas Adaa ja Aslakia tarhaan viemässä ja laskin jo pikkueteiseen ja vedin perässäni ovea kiinni, kun samassa olivat koirat toisissaan kiinni. Itse siinä pienessä tilassa olin totta kai koirien niskavilloissa kiinni, mutta edelleen pienessä tilassa, enkä saanut erotettua tarpeeksi kauaksi toisistaan koiria. Otin Adaa kaksin käsin kiinni ja yritin vetää kauemmaksi ja Aslakia jalalla tönäistä toiseen suuntaan, mutta tilanne raukesi vasta, kun mies aukaisi oven ja karjaisi Aslakille kovasti. 

Lopputuloksena oli Aslakilla kuonossa haava, jossa on myös Adan hampaasta tullut reikä. Adalta löydettiin myöhemmin myös kyljestä pari haavaa ja haavojen välistä on karvat lähtenyt, mutta epäillää sen tulleen siitä aiemmasta pensaan läpi juoksusta. Ja sain siis itsekin hieman osumaa Aslakin hampaista, kun yritin Adaa kauemmaksi saada. Muutama vekki itsellekin kolmeen eri kohtaan vasemaan käsivarteen, mutta eivät onneksi ole syviä, eivätkä edes verta vuotaneet. Mutta tilanteen rauhoittuessa huomasin kyllä, että kipeitä olivat. 

Että sellaista tähän perjantaihin. Huomenna olisi suunta isäni syntymäpäiväjuhlille. Riki pääsee mummolaan ja tappelupukarit yhteiselle autoreissulle... Mitähän siitäkin tulee...

Laitettiin Ada odottamaa portin taakse, kun valmistelin iltaruoat. Vai että malamuutti...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti