lauantai 7. kesäkuuta 2014

Näyttelytreeniä Aslakin kanssa

Aslakistahan olen jo todennut, että ei vaikuta siltä, että Aslakia olisi kovinkaan paljoa koulutettu. Seisominen oli alkuun todella hankalaa, kun aina vain se takamus meni maahan. Elokuun alussa olisi Kuopion näyttely, johon ei nyt sitten kuitenkaan kovin pitkä aika enää ole. Joten eilen lämmintä kesäiltaa pihalla viettäessämme päätimme hieman treenailla Aslakin kanssa. Riki ja Ada laitettiin sisään, jotta Aslak malttaisi keskittyä treeniin. 

Ai mitenkä pitäisi seisoa?

Aslakia kouluttaessa minusta on tuntunut, ettei namit ole välttämättä se oikea keino motivoida Aslakia, mutta eilen illalla Aslak alkoi olla jo niin nälkäinen, että mätsäristä voitetut pienet kuivamuonapussit kelpasivat oikein hyvin Aslakille. Ensin kokeiltiin seisomista ja mies otti valokuvia. 

Alkuun Aslak yritti aina ruveta istumaan, mutta kehuin mahdollisimman nopeasti aina kun Aslak hetkeksikin seisahti. Lopulta Aslak tajusi, että seisoessa saa nameja. Ja opinpa myös, miten Aslakin saa seisomaan nätisti. EI tarvitse kuin nami antaa ja Aslak kurottaa sen ottamaan jalkojaan liikauttamatta, joten takakulmauksetkin saa asettumaan nätisti. Lisäksi Aslak osaa muutenkin seisoa paremmin paikallaan kuin Ada. Adan jalkoja on ihan turha yrittää asettaa nätisti itse, mutta Aslakin jalat saa asettumaan melkein itsestään oikeille paikoilleen. Mies totesi kameran takaa, että toinen takajalka on hieman huonosti ja kohta Aslak siirti sen paremmin. Mies totesi taas, että voi kun toinen etujalkakin olisi hieman enemmän edessä ja namilla houkuttelemalla Aslak siirti juuri sen jalan kohdalleen! Taitava poika. :)

Nyt jos sitä etujalkaa saisi hieman eteenpäin...

Kokeiltiin myös juoksemista. Siinä Aslak kaipaa treeniä. Meinaa nimittäin innostua hieman liikaakin ja jos on nami kädessä, ei katse siirry namista mihinkään ja yrittää vain sen saada. Eli juoksu meni suurimmaksi osaksi vain pomppimiseksi ja erittäin lennokkaaksi juoksuksi, mutta välillä tuli jopa melko nättiäkin askellajia. 

Aslak osaa siis yllättää. Ei se ihan niin tyhmä tapaus ole kuin mitä alunperin luulin. Pitää vain löytää oikeat tavat opettaa ja ne oikeat asiat, joita opettaa. 

Ja siinä se on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti