sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Koirat reissussa

Perjantaina väkertelimme koirille parkkiketjua. Olimme tutkineet netin kautta, minkälaisia versioita muilla on parkkiketjuista ja kävimme tarvikkeet ostamassa. Varsinaiseen rakentamiseen ei mennyt pitkään, kunhan vain laitettiin kaikki yhteen. Testaamaan pääsimme lauantaina isäni syntymäpäiväjuhlilla. 


Riki meni äitini luokse yökylään ja tappelupukarit pääsivät mukaan juhliin. Mukaan lähdettiin oikein rennolla mielellä eli pahimpaan varautumalla. Matkaan lähti koirien ensiapulaukku, desinfiointi välineet ja basibacti. Ja kyytiimme tuli myös siskoni ja veljeni. Auto oli melko täynnä ja mies sai istua takapenkillä vahtimassa ja reagoimassa nopeasti, jos kontissa alkaa tappelu. Meillä kun ei ole autossa kuljetushäkkejä. Verkko otettiin välistä, jotta mies voi nopeasti reagoida. 


Mutta yllätys yllätys, matka oli erittäin rauhallinen. Vasta perillä molemmat aloittivat hötkyymisen ja juhlakansan edessä piti Adaa kovasti komentaa, kun veti ja riuhtoi hihnassa älyttömästi. Viritettiin parkkiketju, koirat siihen kiinni ja vartin päästä olivat rauhoittuneet. 


Ada ja Aslak saivat juhlan aikana jopa kehuja siitä, että kun eivät edes hauku, vaikka paikalla oli muitakin koiria ja ihmisiä tuli ja meni pihassa paljon. Jotkut kävivät tervehtimässä ja etenkin meidän mennessä paikalle, alkoi möly, mutta muuten olivat todella rauhallisia kavereita. 


Aslakista tuli illan aikana tappaja. Saunan katolla oli lokinpesä ja saunaa lämmittäessä sieltä poikasetkin lähtivät liikenteeseen. Eivät osanneet vielä lentää ja toinen sitten oli kuulema nätisti kipittänyt suoraan Aslakin suuhun. Kukaan ei ollut ehtinyt huomata ajoissa asiaa ja reagoida muuten kuin ottamalla lopulta kuollut poikanen Aslakilta pois. 


Käytiin illalla pieni kävelylenkki tekemässä koirien kanssa, jottei pelkäksi makoilemiseksi päivä mene. Ja yöksi mentiin saunalle. Tehtiin siskonpeti lattialle ja siihen makuupusseihin käperryttiin. Oli todella kylmä nukkua! Itse menin ensin nukkumaan ja otin koirat mukaan. Ensin aloittivat hötkyymisen pienessä tilassa, mutta kun itsekin vain kääriydyin makuupussiin ja rupesin nukkumaan, myös koirat rauhoittuivat makaamaan. Parin tunnin päästä mieskin vihdoin tuli nukkumaan ja totta kai hieman innokkaasti ottivat koirat miehen vastaan, mutta jatkoivat sitten kuitenkin pötköttelyä.


Heräilin usein yön ja aamun aikana ja varovasti yritin katsoa paljon kello on. Joka kerta toinen koirista vilkaisi, että joko heräilen, mutta laitoin vain äkkiä silmät taas kiinni. Lopulta kun selkeästi aloin heräämään, tulivat kumpikin petiin. Molemmat saimme kylmät kuonot naamalle ja minä lisäksi Aslakilta tassun naamalle ja nyt on pari naarmua lisää todistamassa elämää koirien kanssa. 


Mutta reissuhan meni siis todella hyvin! Ei tappelun tappelua kotimatkallakaan. Eikä vielä kotonakaan. Äitini toi Rikin kotiin puolilta päivin. Hienosti oli taas mennyt kyläily. Olivat lenkkeilleet ja pelanneet jalkapalloa. Oli Riki saanut olla saunaakin siivoamassa kaverina. Mutta nyt ollaan kaikki kotona. <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti