tiistai 14. huhtikuuta 2015

Rally-tokon alkeiskurssi osa 1

Aloitimme eilen Rikin kanssa rally-tokon alkeiskurssin. Ensimmäisellä kerralla kävimme alkuun ilman koiria alokasluokan kylttejä läpi ja miten radalla toimitaan, miten kylttejä lähestytään ja mitä kannattaa huomioida liikkeissä. Olemme Rikin kanssa liikkeitä jo aiemmin harjoitelleet, mutta jouduin toteamaan, että osan liikkeiden tekniikat ovat olleet vääriä.

Toinen osio eilen oli koirien kanssa. Riki kävi melko ylikierroksilla koko ensimmäisen kerran aikana. Toiset koirat ja hajut kiinnostivat enemmän. Ostin sellaisen treenitikun, jota koira nuolee, mutta se ei kiinnostanut pätkääkään Rikiä. Eihän siitä ruokaa saa, vaikka maistuisikin hyvälle... Oli onneksi muita nameja mukana, mutta nekään eivät mitenkään loistavasti toimineet, joten seuraavalle kerralle taidan ottaa nakkeja mukaan.


Mitä enemmän toistoja tehtiin ja mitä enemmän sain pidettyä namia nenän edessä, sen paremmin meni. Joissakin liikkeissä kouluttaja sanoi yleisesti, että koiran peräpäätä kannattaa treenata (esim. 360 astetta vasemmalle) ja yllätyksekseni huomasin, että Riki osaa sen. Hieman malttia Riki kaipaa odottamiseen. Esimerkiksi, kun koira istuu tai makaa ja ohjaaja kiertää koiran, ei meinannut Riki malttaa paikallaan olla. 

Lopuksi kokeiltiin huvin vuoksi yhtä liikettä ylemmistä luokista. Siinä tehdään kahdeksikko ja ohitetaan houkuttelevia tavaroita. Riki ei vaan voinut olla ohittamatta yhtä palloa, mutta sain kuitenkin houkuteltua jatkamaan matkaa.

Lopuksi kokeiltiin vielä Rikin kanssa omillamme seuraamista ennen autoon laittamista. Se onnistuikin jo keskittyneemmin kuin varsinaisessa treenissä. Edelleen siis oli häiriötä.

Mielenkiinnolla seuraavaa kertaa odotellessa. Eilen oli kaksi ryhmää yhdessä, mutta seuraavalla kerralla olemme omissa ryhmissä, joten häiriötäkin on hieman vähemmän. Katsotaan sitten mitä tapahtuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti