sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Rally-tokon alkeiskurssi osa 3 ja 4

Tämän viikon rally-tokoista onkin unohtunut kertoa. Ja en kyllä enää edes yksityiskohtia hirveästi muista. :D Lempinimet lisääntyy ja tällä hetkellä Riki on Mallu. Ja Malluhan on hieno poika.

Joka kerta on joku koira, jonka kanssa Rikillä ei kemiat kohtaa ja pysytään siitä sitten erossa. Alkuun Riki aina hötkyilee. Hirveällä kiireellä haluaisi kaikkia tervehtiä. Ensimmäinen kierros radalla menee yleensä miten sattuu. Toisella kierroksella keskittyy nakkien saamiseenkin paremmin. Rata mennään ns imuttamalla ja nakin saa vasta radan lopuksi.

Olen huomannut, että käskysanoihin olen lisännyt huomaamatta käsimerkkejä. Esimerkiksi spiraalissa vasemmalle liikautan sormeani pienellä liikkeellä vasemmalle aina sanoessani vasen kääntyessämme. Kokeilimme spiraalia myös juosten ja se menikin yllättävän hyvin. Radalla oli pujottelu juosten, jossa oli spiraalia hankalampi olla kaatamatta tolppia.

Liike, jossa koira otetaan eteen ja otetaan askeleita taaksepäin koira mukana liikkuen Riki kyllä tulee mukana, mutta kääntää itsensä vinoon. Sitä pitäisi treenailla, että asento pysyisi suorana. Muutenkin pitäisi treenata oikeaa asentoa, kun sivulla istuessaankin meinaa kääntyä vinottain. Pyydän korjaamaan ja lopulta istahtaa suoraan sivulle. Toisaalta taas istuu ihan jalan viereen jalkaani vasten nojaten, kun rally-tokossa pitäisi välttää koiran koskemista. Kouluttaja totesi, kun minulla meinaa hihna kiristyä, että laske käsi rennommaksi alas, kun Mallulla on muutenkin hyvä kontakti minuun niin turhaan kiristellään hihnaa.

Rikin kanssa touhuilu sujuu niin hienosti loppujen lopuksi, että neljännen kerran jälkeen piti kotona treenailla toisten kanssa ihan muuten vaan. Ihan vain peruskoulutusta. Keskittyminen ei todellakaan ole Rikin luokkaa toisilla, mutta innokkuuden puutteesta ei voi syyttää. :) Hyvä niistä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti