lauantai 18. huhtikuuta 2015

Outokumpu RN 18.4.2015

Tänään oli vuorossa Outokummun ryhmänäyttely. Kerrankin matkaa autolta kehälle oli muutama kymmenen metriä. Odotellessa meinasi Aslakilla hermot mennä, mutta nakit toimivat onneksi hyvin.


Aslak juoksi hienosti ja seisoi hienosti. Hieman murisi tuomarille hampaita katsoessa, mutta ei paljoa ja muuten antoi tutkia hienosti. 

Tuomari Mari Lackman:
"23 kk. Erinomaiset mittasuhteet ja tyyppi. Päässä oikea profiili, mutta saisi olla järeämpikin. Erinomainen tiivis runko. Normaalit etukulmaukset. Takakulm. voisi olla voimakkaammat. Hyvä raajaluuston vahvuus. Kaunis hännän kaari. Turkki ei parhaimmillaan, laatu ok. Liikkuu tasapainoisesti mutta taka-askeleeseen toivoisin hieman työntövoimaa. Hyvä luonne."

Ja niinhän hienosti se meni, että Aslak oli ERI SA PU1 SERT VSP!!!! Ensimmäinen SERT napsahti!! Ja antoi ehkä hieman ohimennen todeten, että annetaan se SA:kin ja sitten tajusivat, että viimeinen uros oli ja ainoa ERI SA että oliko muuten monesko SERT. No eka!! :)


Ada liikkui ensimmäisellä kierroksella hyvin, mutta toisella kertaa ei enää niin hyvin. Ja hampaiden katsominen oli mitä oli ja totta kai piti ihan alas istahtaa. Mutta seisoi kyllä hyvin. 


Edelleen siis Mari Lackman:
"2 v. Erittäin kookas kaksi vuotias, joka antaa tänään hyvän korkearaajaisen vaikutelman. Kuono-osasta hieman pitkä. Ilme oikea. Hyvät korvat. Hyvä raajojen pituus, mutta eturinta saisi olla voimakkaampi. Vahvat, hyväasentoiset raajat ja niukat tasap. kulm. Hyvä karva ja häntä. Liikkuu kevyesti ja sporttisesti. Esitetään erinomaisessa fyysisessä kunnossa."

EH AVK2

Eli ei vieläkään viimeistä SERTiä, mutta todella tyytyväinen olen arvosteluun.


Tuomari vielä totesi, että on todellakin  ERITTÄIN HYVÄ, eikä erittäin huono. Tarvitsisi vain rodunomaista voimaa enemmän. Että ei taida pyöräkoirana toimia. :) Totesin, että enemmän onkin johtokoiratyyppiä. Tykkäsi todella paljon Adasta, mutta kuitenkin rotumääritelmään verraten voimaa tarvitsee lisää. Ja tuomari mittasi Adan, n. 61 cm. 


Aslakista tuomari sanoi, että takajalkoihin voimaa lisää niin on passeli. 


Hienolta pojalta hieno suoritus, vaikka osaakin hieman hermoheikko olla välillä. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti