torstai 16. huhtikuuta 2015

Rally-tokon alkeiskurssi osa 2

Eilen oli kurssin toinen päivä. Tällä kertaa olin varautunut nakkipaketilla. Alkuun Rikillä oli taas pientä hötkyilyä ja hirveä kiire toisten luokse. Käytiin pieni pissatus tekemässä ja palattiin harjoituskentälle. 

Ryhmä oli siis nyt jakautunut kahteen, eivätkä kaikki olleet paikalla (seitsemän koirakkoa). Alkuun käytiin taas läpi, mitä liikkeitä harjoitellaan. Oli pieni rata ja sitten muutama rastitehtävä, joita pystyi itsekseen harjoittelemaan. Rataa menimme alkuun muutaman kerran. Sain pidettyä Rikin kontaktin melko hyvin nakkien avulla ja toisella kerralla mentiin jo hihna löysällä. Radalla hankalinta oli käännökset vasemmalle ja spiraali vasemmalle, jossa Rikin iso koko piti hahmottaa hieman tarkemmin. Kaadettiin me yksi tötterökin...

Rastitehtävät olivat kaksi samaa maanantailta ja yksi avoimen luokan liike (pyörähdys). Rikin kanssa nämä ensimmäiset (koira istuu ja ohjaaja kiertää koiran, koira maahan ja ohjaaja kiertää koiran) onnistuu melko hyvin. Tiukasti pitää käskeä odottamaan, kun mielellään kääntyisi seuraamaan minua. Maassa oleminen on vaikeampaa kuin istuallaan odottaminen. 

Avoimen luokan liikkeen ajattelin olevan helppo, kun osaahan Riki pyörähtää! Niin, oikealle! Mutta kun liikkeessä piti tehdä pyörähdys vasemmalle! Harjoiteltiin pyörähdyksen tekemistä siten, että pidin nakkia suoraan Rikin nenän edessä ja isolla käden liikkeellä näytin, että pyörähdä. Kouluttajakin totesi, että joillekin koirille vasemmalle kääntyminen on vaikeampaa ja koiran kylkien venyttäminen voi auttaa vasemmalle kääntyvien liikkeiden tekemisessä. Saatiin kuitenkin Rikille onnistumiset liikkeessä ja kouluttajakin kehui, miten hienosti mammutti sen liikeen teki. Muutaman harjoituksen jälkeen Riki jo melkein joka kerta onnistui kyseisessä liikkeessä. 

Lopuksi vielä jatkoimme radalla. Keskustelin kouluttajan kanssa koiran tahattomasta koskettamisesta pyörähdyksissä (esim. 360 astetta vasemmalle) ja käytiin läpi tekniikoita, joilla onnistuisi. Olen itse kokenut vaikeaksi pitää hihnaa oikeassa kädessä (etenkin ekalla kerralla, kun Riki oli niin innoissaan joka asiasta), mutta kehoittivat kokeilemaan hihnan pitämistä oikeassa kädessä ja namia vasemmassa. Kokeiltiinkin mennä rata muutaman kerran siten ja se itse asiassa epäilyistäni huolimatta onnistui! Osa jo lopetteli siltä päivältä ja mekin muutaman onnistuneen kierroksen jälkeen lähdettiin lopulta kotia kohti. 

Mutta kyllä meillä on hieno mammutti. <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti