perjantai 25. maaliskuuta 2016

Poikien testilenkit kickbikella

Eilen satoi lunta, mutta tuli onneksi ainoastaan ohut kerros, mutta sekin oli riittävä piilottamaan jäiset kohdat tieltä. Siksi päädyin eilen lähtemään Rikin kanssa testailemaan kickbikea, jotta ei sattuisi niin herkkään mitään yllättävää ennen kuin saan tuntuman lumella ja jäällä ajamiseen. 


Kävimme Rikin kanssa viitisen kilometriä tuttua lenkkiä. Riki eteni ihan mukavasti, mutta Rikiä kiinnosti liikaa lumipenkat... Sain taas ääntä käyttää todella paljon, jotta sain Rikin unohtamaan haistelut ja merkkailut. Keskinopeus oli 9,44 km/h ja huippunopeus 20,67 km/h. Kickbike on polkupyörää parempi, jotta saan pidettyä omankin vauhdin tasaisena. Riki piti yllättävän hyvin itsekin ravin tasaisena. Hitaassa vauhdissa Rikikin alkoi peitsaamaan, mutta ravi käskyllä vaihtoi taas raville ja jatkoi reippaasti etenemistä. 


Tänä aamuna pojat tarhassa päättivät, että hitot vapaapäivästä ja herättivät minut heti seiskalta. Otinkin melkein heti Aslakin testailemaan kickbikea. Saimme rauhassa kulkea, kun ei muita lenkkeilijöitä näkynyt kuin pari ja hekin olivat lähtiessä meidän talon kohdalla ja takaisin tullessa myös. 


Aslak oli todella hieno työskentelijä lenkillä! Aslak teki tänään paljon vähemmän pysähdyksiä kuin Riki eilen. Muutaman pysähdyksen Aslak teki oman mielen mukaan, mutta harjoittelimme pysähtymistä vain luvan kanssa, jolloin annoin Aslakin haistella ja merkkailla. Ehkä Aslak joskus lopettaa omat pysähtymisensä... 


Aslak piti hienosti vauhtia yllä. Minusta tuntui, että vauhti oli tasainen koko matkan, mutta gps:n mukaan Aslak kasvatti vauhtia tasaisesti loppua kohden. Uudessa sovelluksessa pystyy kierrosaikoja vertailemaan ja määrittelemään kierroksen pituudet. Kilometrin kierrosväleillä Aslakin vauhti oli seuraavanlainen: 12,95 km/h, 8,13 km/h, 9,97 km/h, 11,08 km/h ja 12,95 km/h. Keskinopeus oli 10,44 km/h, mikä on Aslakille huima suoritus yksin! Huippunopeus oli 24,15 km/h. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti