sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Treenipäivä!

Eilen jo lämpötila laski tarpeeksi, mutta en ehtinyt treenaamaan koiria. Uintipäivä sen sijaan eilen oli pojilla. 

Tänä aamuna herättyäni laitoin pojat tarhaan ja yritin salaa lähteä Adan kanssa lenkille. Ei oikein onnistunut, joten taas kerran jäi pojat perään huutamaan. Lämpötila oli +9,6 ja tuuli oli kova. Pihassa vielä aurinko paistoi pilvien lomasta, mutta heti puolen kilometrin jälkeen rupesikin vettä satamaan! Eikä tietenkään itsellä ollut kuin verkkarit, ohut pusero päällä eikä hanskoja mukana. Meinasi hieman kylmä tulla... 


Ada lähti todella innokkaana liikenteeseen! Ikävä kyllä gps ei toiminut, mutta matka oli noin 3,5 km ja aikaa meni 20 minuuttia. Ada juoksi laukalla ja reippaalla ravilla ensimmäiset 2/3 matkasta. Viimeinen osa mentiinkin todella rauhallisella ravilla. Olin kuitenkin todella tyytyväinen lenkkiin.

Kävin toisen lenkin Aslakin kanssa. Nyt gps toimi ja matka oli 4,5 km. Menimme epätasaisessa maastossa, jossa oli isoja ylämäkiä. Oma kunto meinasi loppua kesken, joten isot ylämäet käveltiin. Alamäet meni pääsääntöisesti hyvin rauhallisesti, tiukasti jarrutellen ja toinen jalka koko ajan valmiina maahan astumaan. Aslak on hienosti oppinut alamäessä rauhassa-käskyn ja kävelee tai menee kevyellä ravilla jarruttelua myötäillen. 


Aslakin keskinopeus oli 10,4 km/h, mikä oli loistava suoritus parin viikon tauon jälkeen ja maasto myös huomioiden! Ja vielä viimeisen kilometrin Aslak meni kovalla laukalla odottaen naapurin koiran luokse pääsyä... Aslak meni kuitenkin melko hyvin ohi naapurin pihan. Koira ei ollut irrallaan vaan hihnassa pihan perällä. Tiukasti annoin ohi-käskyä Aslakille ja kehuin koko ajan, kun jatkoi matkaa. Myös naapurin koiran haukkuessa, Aslak jatkoi matkaa, vaikka kiinnostikin kovasti. 

Alkava viikko on itselle melko tiukka työviikko, mutta toivon, että jaksaisin myös vetolenkeillä käydä koirien kanssa, kun kerta viileää olisi luvassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti