torstai 23. kesäkuuta 2016

Lappi osa 1

Lähdettiin sunnuntaina kesälomareissulle Lapin rajan pohjoispuolelle. Suuntana Ylitornion puolella Mellakoski, Kivijärven rannalla. Mukana meillä on siis Ada ja Aslak. Riki jäi mummon hoiviin viikoksi. 


Saavuimme mökille sunnuntaina n. klo 18 aikoihin. Ensin viritimme parkkiketjun, johon koirat laitoimme auton purun ajaksi. Aikaa ei mennyt kuin n. 10 minuuttia ja mäkäräiset olivat jo iskeneet koirien kimppuun niin pahasti, ettei koiria voinut ulkona enää pitää. Sisällä koirat vain pyörivät ja raaputtivat itseään, joten otimme vielä imurin ja imuroimme molemmat koirat. Ada ei antanut mahaansa imuroida, mutta muuten onnistui. Mäkäräiset kuitenkin olivat syöneet koirien nivuset ihan verille! Kaiken huipuksi vielä Aslakilla illan aikana turposi silmät ja kuonoon tuli iso patti. 


Kävimme kuitenkin illalla/yöllä Adan kanssa vetolenkki tekemässä ja tutustumassa maastoihin. Lähdimme periaatteella, että suoraan vermeet päällä kickbiken eteen ja menoksi, jotta kukaan ei ehtisi kimppuun käydä. Ja Ada teki todella hienon suorituksen! Matka oli reilu 4 km (vaikea tarkkaan sanoa, kun gps ei heti toiminut, kai) ja keskinopeus oli 9,8 km/h. Videota en saanut, koska unohdin sen päälle laittaa... Mutta Ada työskenteli todella hienosti ja kuunteli käskyt todella hyvin! 


Maanantaina lähdin molempien koirien kanssa lenkille. Ada teki kuitenkin kaiken työn, koska Aslak taisi tulla ihan oikeasti lomailemaan ja päätti hengailla ja roikkua Adan perässä, Matka vajaa 5 km ja keskinopeus kuitenkin 10,5 km/h. Ohessa video. 


Tiistaina kävin pelkästään Aslakin kanssa treenailemassa. Aslak oli taas ihan vain hengailu mielellä juoksemassa ja katse pyöri paljon maisemaa seuraillen. Ihmettelen, kuinka keskinopeus oli vajaan 4 km lenkillä kuitenkin 9,5 km/h... Sama lenkki mentiin Adan kanssa keskiviikkona ja Ada oli taas kerran kunnolla töitä tekemässä! Adan keskinopeus samalla reitillä oli 12 km/h!!! Ada ei ole koskaan vielä tuollaista vauhtia yksikseen juossut! 


Adalla on täällä uusissa maisemissa ollut hieman sellaista tapaa, että mieluummin juoksee vasemmassa reunassa ja välillä olenkin itse periksi antanut, koska on niin hienosti muuten työskennellyt! 


Ohessa video (linkki, koska ei taas vaihteeksi löydä muuten...) sekä Aslakin että Adan lenkiltä. Muokattuna siten, että huomaa tiistain ja keskiviikon erilaiset motivaatiot koirilla. :D 


Muuten koirat ovat saaneet rauhassa hengailla. Ulkona en uskalla irrallaan pitää ja ovat parkkiketjussa olleet. Maanantaina soitin paikalliselle eläinlääkärille ja sain vinkkejä korien olemiseen hyönteisten kanssa. Kävimme ostamassa bayvanticia, kyytabletteja sekä familycare off hyönteismyrkkyä. Silti ötökät häiritsee ja itikat on syöneet nivuset paukamille. Ainut pelko on, että Ada nuolee itselleen hotspotin... Ja parina päivänä on niin lämmintä ollut, että paarmat ovat tulleet ja Aslak vauhkoontuu niiden takia parkkiketjussa, joten ovat melko paljon sisällä olleet. 



Koirat ovat kuitenkin sisällä rauhallisia ja käyttäytyneet hyvin. Sunnuntaina meinasivat hieman ottaa yhteen, mutta se loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin, eikä sen jälkeen ole ongelmia ollut. Yöt ovat antaneet nukkua rauhassa, paitsi yhtenä aamuna piti nousta pihalla käyttämään, kun alkuviikosta joivat todella paljon vettä. 


Olemme syöneet hyvää ruokaa, käyneet soutuveneellä kalassa (itse panikoin vain kyydissä, että varmasti upotaan...) ja yhden hauen mies jo virvelillä saikin! Olemme myös saunoneet ja viettäneet aikaa miehen enon ja hänen naisystävänsä kanssa. Unirytmi on kääntynyt päälaelleen, koska vetolenkit olemme yöllä tehneet ja aika on vain kulunut jutellessa. Kävimme "kaupungissa" ja porojakin nähtiin! Juhannuksen jälkeen kotiudutaan. :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti