perjantai 6. huhtikuuta 2012

Lisää treeniä

Käytiin taas kokeilemassa vetämistä. Edellisen kerran purnukka meni siis rikki viimeksi. Mies ihmetteli, kun eteisen lattia on märkä ja huomasi, että purnukassa oli reikä... No, sepä oli muutenkin huono vaihtoehto, kun liukkaalla maalla heijaa sivuttain, mikä taas häiritsee Rikin menoa. 

Nyt olimme äitini luona ja menimme tien toisella puolella olevalle kentälle. Jäät on onneksi sulanut ja sen verran on eilen ja tänään lunta satanut, että siinä oli hyvä mennä. Ei ollut liukasta, mutta ei hirmuista lumikerrostakaan. Ja tilaa oli, eikä häiriötekijöitä ollut. Treeneissä oltiin vaan minä ja mies. Ylimääräisiä henkilöitä ei vielä oteta mukaan, jotta oppisi ensin keskittymään työskentelyyn. 

Lähtökäskyä odotellessa

Tänään saatiin taas oppia, mitä pitää tehdä toisin. Ensinnäkin olisi pitänyt tehdä pidempi pissireissu. Mitä ilmeisemmin syy, miksi Rikillä oli keskittyminen välillä hieman huonoa (etenkin lumipenkkojen läheisyydessä), löytyi kun olimme lähdössä kotia kohti. Kakkahätä. Kakkahätä oli yksi ongelma, mutta toinen ongelma oli kuitenkin taakka. Otimme äidiltäni tällä kertaa puuhalon taakaksi. Vielä emme halunneet auton renkaalla kokeilla. Puu olikin todella kiva juttu ja sitä olisi ollut kiva järsiä. Siihen sitten piti vähän tuttavuutta tehdä. Ja pitikin nyt tehdä se, mitä monet eivät suosittele ollenkaan tekemään. Eli käytimme jänistä.. Mies toimi ohjastajana ja minä juoksin vähän matkaa edellä. Toisella kerralla mies odotti Rikin kanssa, kun menin kauemmaksi ja antoi sitten käskyn vetää. Sekin toimi. Seuraavaksi halusimme jo kokeilla hieman kääntymistä, mutta siinäpä tulikin Rikillä halu jatkaa lumipenkalle asti... Vielä kokeilimme toimimistani jäniksenä, minkä jälkeen lopetimme, kun Rikillä tuntui hauskaa vielä olevan. 

Maksimissaan vartti meni, mutta pienestähän sitä liikkeelle vissiin pitäisi lähteäkin. Vetäminen meni edelleen kaiken kaikkiaan todella hyvin. Riki jaksaa vetää ja tykkää vetämisestä. Valjaat laitoimme päälle jo sisällä ja se menikin rauhallisesti. Otimme ne myös pois vasta sisällä ja sekin sujui rauhallisesti. 

Hieman kiinnostaa, mikä siellä perässä oikein tulee...
Kaipa me vielä kovalla treenillä Rikistä kunnon vetokoira saadaan! Pitää vaan tehdä kenttä, jossa tänään harjoiteltiin, tutuksi. Siellä on hyvä tila harjoitella, mutta vielä on uusi paikka ja uudet hajut, eikä keskittyminen ole mitä parhainta vielä. Alla taas videopätkä... Videossa näkyy, että ohjastaja ei pysy koko ajan koiran takana, mutta meille tämä on kuitenkin ihan yhtälailla treeniä kuin Rikillekin. Korjaa käsky on nyt jäänyt kuitenkin toimintaan. :) Mutta toimiikin itse asiassa melko hyvin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti