maanantai 30. huhtikuuta 2012

Pyöräilyä osa 2

Käytiin nyt kuitenkin jo uudestaan kokeilemassa, miten vetohommat pyörän kanssa sujuvat. Ja tällä kertaa ihan vetovaljaat päällä!! Alkuun sujui ihan hyvin. Riki jaksoi vetää ja veti taas hyvin. Välillä poljin pyörää, mutta eipä olisi jalat jaksanut polkea Rikin vauhtia... :) Muutama sata metriä edettiin ihan hyvin, kunnes tuli lumipenkkaa, jonne Riki hyppäsi makaamaan! Piti äkkiä lyödä jarrut pohjaan. Ei edennyt Riki ihan heti lumikasasta. Päätinkin, että tälle päivälle riitti ja käännyttiin ympäri. Rikille ympäri on tuttu käsky, joka yksinkertaisesti tarkoittaa, että käännytään ympäri. :) Yllättäen. 

Siitäpä sitten ongelmat alkoivatkin... Kääntyminen tapahtui ihan hyvin, mutta sen jälkeen Riki aloitti riehumisen ja sotkeutui valjaisiin ja repi hihnaa. Jonkun aikaa siinä kirosin ja yritin selvittää Rikiä, mutta koko ajan meni uudestaan ja uudestaan sotkuun. Lopulta laitoin Rikin maihin ja siinä odoteltiin, kunnes takaa tulevat koirat olivat menneet ohitse. Sen jälkeen Riki malttoikin mielensä ja sain Rikin istumaan pyörän eteen. Varovasti kävelin pyörän luokse ja olin juuri astumassa pyörän selkään, kun Riki häntää heiluttaen luokse tulee... Jep jep. Siinä meni sekin sitten. Taas meni sotkuun, mutta nopeasti sain selvitettyä ja äkkiä käsky ja menoksi. Hyvän matkaa päästiin, kunnes samat koirat, jotka meidät aiemmin ohitti, tuli takaisin päin metsäpolkua pitkin. Itse mentiin kevyen liikenteen väylällä (jossa Riki juoksi taas penkan puolella, eli ei asfaltilla). Rikiä kiinnosti todella paljon toiset koirat ja hihna menikin renkaan väliin... Matkaa ei enää pitkälti olisi ollut, joten selvitin sotkut ja otettiin valjaat pois. Nyt Riki malttoi hienosti odottaa valjaiden pois ottamista. Ja! Riki meni heti kakalle! ... Selvisipä syy riehumiselle... Ajattelin alussa, että pienen metsän läpi kuljetaan pyörää taluttaen, että ei tarvitse erikseen käydä pissi- ja kakkalenkkiä. NO. Kakkaa ei sitten tehnyt... Nyt ainakin tein selkeän päätöksen, että ennen vetotreeniä Riki on käytettävä oikeasti kunnon pissilenkillä! Ei riitä mikään pieni pyörähdys...

Vapun kunniaksi Riki sai vetolenkin jälkeen kuivatun sonnin sudin! Ja ai että on nannaa. Ja sen syöminen on varsinainen taitolaji!




HYVÄÄ VAPPUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti