sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Pyöräilyä

Ja niin pääsi käymään, että nyt annoin periksi ja laitoinpa koiran pyörän eteen! Tai tarkoitushan oli, että mennään hissukseen siten, että Riki juoksisi pyörän vierellä. Niinpä niin! Ei Riki osaa vierellä kulkea! Aina pitää edellä päästä menemään. 

Käytiin kaupalla ja sinne on matkaa noin 1,5 kilometriä. Kaupalle meno oli kauheaa! Alkuun vain veti ja veti ja ojassa oltiin menossa! Lopulta tein ehkä itse väärin ja annoin hieman vetää, kun ei meinannut muuten sujua.. Harmi vaan, että ei ollut valjaita käytössä, kun suunnitelmat oli hieman eri. Mutta ei ollut onneksi pitkä matka. 

Loppumatka alkoi sujua ihan hyvin. Jarrutella sain aika paljon... Käskytkin tuntui selviltä ja Riki totteli hyvin. Ohitustilanteet olivat kuitenkin aivan kauheita! Taajama-alueella huutelin prkl:ttä ja v***ua ja vaikka mitä... Ohikulkijat katselivat ihmeissään, kun kirosin ohitustilanteissa... Pakko oli kävellä ohi, kun Riki halusi aina mennä haistelemaan ja meinasi kaataa minut kumoon. En laskenut haistelemaan ja kun ohi päästiin, alkoi Riki muistaa, mitä oltiin tekemässä. Jos tuli pyöräilijöitä tai kävelijöitä, silloinkin pysähdyttiin. Ne tilanteet meni ihan hyvin. Koirien ohittaminen ei oikein ota sujuakseen... 

Kaupalla Riki malttoin hyvin odottaa, että mies kävi kaupassa. Istui vieressäni rauhassa ja katseli muiden menoa. Kotimatkalla Riki alkoi selkeästi väsyä. Hölkkää oltiin kaupalle menty ja hölkällä jatkettiin. Alkoi vetointo hiipua, mikä oli tässä tilanteessa todella hyvä. Ja tietääpä jatkossakin, että pitää lyhyillä vetomatkoilla aloittaa, kun ei pojan kunto vielä kestä monen kilometrin juoksumatkoja yhtä kyytiä. Ja vaikka asfalttia meillä melkeinpä ainoastaan reiteillä on, ei Riki kuitenkaan juokse asfaltilla vaan penkan puolella. Siinä yritin itsekin pyöräillä, kun reunaa kuitenkin on. Huomenna olisi kuitenkin tarkoitus käydä katselemassa tossuja, ihan vain kaiken varalta. Kotimatka meni hyvin. Meinasi Riki hieman ärhentelemään ruveta, mutta komennolla jatkoi matkaa! 

Mutta aivan mahtavaa oli! Huippua! Mahtava fiilis jäi ja haluaisinkin heti huomenna uudestaan! Onko vaan liian äkkiä Rikille? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti