lauantai 28. huhtikuuta 2012

Pestään Riki -päivä

Rikistä on kaksi viikkoa lähtenyt karvaa! Ja vielä lisää karvaa! Ja vieläkin lisää karvaa! Karvaa on joka puolella ja minua allergista asia ei helpota yhtään. (Minulla ei siis ole allergiaa todettu, enkä aiemmin ole allerginen ollut, mutta oireet viittaavat vahvasti lievään allergiaan. Kissoille ja pölylle olen allerginen ja se todettiin lukiossa ollessani. Kaikkeahan meillä on, niin kissoja, pölyjä kuin koirakin, mutta turha olisi kissoista ja koirasta luopua, kun pölystä on niin prkl:een vaikea päästä kuitenkin eroon.) Oon harjaillut Rikiä MoultMasterilla melkein päivittäin ja sitä karvaa riittää! Saatiin tarpeeksemme ja ajateltiin pestä Riki, jotta karvan irtoaminen nopeutuisi (ainakin olemme lukeneet, että pitäisi auttaa asiaan). Hermot meni eilen, mutta turha olisi ollut vielä eilen pestä, koska tänään kävimme äitini luona vaihtamassa kesärenkaat alle. Vietimme siis päivän ulkona ja Riki oli TODELLA rapainen muutaman tunnin ulkoilun jälkeen. Ja väsynyt...

Nyt on siis autossa kesärenkaat ja päätinpä ottaa ja pestäkin mokoman. Ja sainpa innokkaan apulaisen! Rikiä ei renkaiden vaihto kiinnostanut yhtään! Mutta ilmanpaineiden katsominen olikin jo mielenkiintoisempaa ja entäs, kun otin vesiletkun käteen ja rupesin autoa pesemään! Hyvin innokkaasti oli mukana. Onneksi oli muutenkin pesua suunniteltu Rikille. Pesu nimittäin alkoi jo auton pesun yhteydessä... Riki pääsikin suoraan kotiovelta suihkun puolelle! Riki oli joka puolelta mudassa! Äitini luona ei paljoa lunta enää ollut. Pari pientä lumikasaa, joissa Riki totta kai viilenteli itseään. Lumi ei pitkään valkeaa ollut, vaan jotenkin kummasti muuttui ruskeaksi... Piha oli kostea ja auton pesu totta kai teki pihasta entistä mutaisemman. Sehän ei tietenkään Rikiä haitannut...


Riki onneksi pistä vastaan pestessä ollenkaan. Tänäänkin mielellään kylppäriin tuli. (Usein änkee jo pelkästään vessaseuraksi.) Istui nätisti odottamassa, kunnes tajusi, mistä on kyse! Yritti livahtaa pois, mutta alistui kuitenkin koitokseen. Kuivaamisen jätin tällä kertaa vähemmälle. Talvella käytin hiustenkuivaajaa, mutta nyt kuivasimme vain pyyhkeillä ja olen välillä harjannut (ihan normi harjalla, en MoultMasterilla). Kunhan on enemmän kuivunut, otan taas käyttöön MoultMasterin ja minähän vielä pääsen eroon Rikin pohjavillasta! Ihan varmasti pääsen! Tiedä sitten milloin... Mutta yritys on ainakin kova! Hyvin on jo lähtenyt pohjavillaa, mutta yli puolet olisi kuitenkin vielä jäljellä... 


Ja tänään oli varsinainen herkkupäivä, kun jaossa oli lihapullia ja nakkeja! Kokeiltiin huvin vuoksi, söisikö Smirrekin niitä ja ai että kun olikin hyvää! 

Riki jo vieressä ehti katsella, että eikö hän saakaan mitään!

Mutta eihän Rikiä voi unohtaa! Riki kyllä tietää, milloin on nakkeja tarjolla. Ei tarvitse kuin ottaa paketti jääkaapista ja toinen on jo kerjäämässä. 


Mutta entäs meidän diiva?! Haisteli. Ja haisteli. Nakkia jopa nuolaisi hieman. Mutta ei. Ei todellakaan kelvannut! No, Rikille kelpasi. Hiipi varovasti viereen ja varovasti kielellä nappasi lihapullan ja nakin palaset parempiin suihin. 




Mutta eihän niitä herkkuja ihan noin vain tarjolla ole! Joutuupa niiden eteen jotain tekemäänkin. Mutta hyvin pysyy keskittyminen rontilla, vaikka kuinka kuola valuisi herkkuja haistellessa. 


Ja hyvin näkyy alemmassa kuvassa "kaljuja" kohtia lonkassa ja rinnan luona... Selästä on hieman tasaisemmin irronnut karva niin ei selkeästi näy "kaljuja".


Ja loppukevennyksenä: Silveri ei eräänä iltapäivänä meinannut laskea minua vessaan. Istui vain vessanpöntön päällä ja piti mennä kunnolla tönimään, että neiti viitsi siirtää takamustaan. Siitä sitten loikkasikin altaalle, josta taas siirtyi vasta, kun rupesin käsiä pesemään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti