keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Ada sairastaa

Meidän pieni juoksuinen narttu päätti sitten sairastaa mahataudinkin samaan syssyy. Vaikea on vaan sanoa liittyykö oireilut juoksuun vai oksennustautiin, jota on kuulema muillakin alueen koirilla. 

Ada viime viikolla päätti lopetaa syönnin. Olimme vaihtaneet Adan ruoan Jahti ja vahti juniorista kanaan ja riisiin, koska Ada on harrastanut tuhnuttelua. Muutama päivä meni ihan ok, mutta sitten Ada vain lopetti syömisen. Otti yhden papelon suuhun ja sylkäisi pois. Aamullakaan ei ruoka maistunut ja annoin periksi. Kävin ostamassa taas junioria ja kas kummaa, ruoka maistuikin taas. Maanantaina Adalla taas alkoi nirsoilu, eikä aamullakaan syönyt kuin n. puolet normaalista annoksestaan. 

Siitähän se sitten lähtikin... Mies ehti ennen minua iltapäivästä kotiin ja päätyi siivoamaan kolmet oksennukset eteisestä, Huolestuttiin ja soitin jopa ell, joka neuvoi antamaan viiliä tai jogurttia ja, jos ei auta, illalla soitto päivystykseen. Ilta meni ihan jees, kunnes kokeiltiin antaa riisiä ja keitinlientä. Vajaa tunti meni, kunnes Ada oksensi riisit ulos. 

Annoin taas viiliä veteen sekoitettuna ja siihen attapectia. Ennen nukkumaan menoa toistin saman annoksen. Vesi on mennyt melko huonosti, joten sotkin jogurttia pieneen määrään vettä ja juotin Adalle. Lopputulos oli yöllä kahdet pissit lattialle. Yö meni muuten ok, mitä nyt heräilin ja kerran hiljaisuus häiritsi, joten oli pakko käydä katsomassa, onko Ada vielä hengissä. 

Aamulla toistin viiliseoksen kera attapectin ja jätin Adalle juotavaksi jogurttia veteen sekoitettuna. Lopputuloksena oli taas kahdet isot pissit ja KAKKA! Viimeksi Ada teki kakan muistaakseni eilen aamulla. Annoin taas viiliä ja attapectia. Tyttö on muutenkin pirteä ja juoksutkin alkaa ilmeisesti olla siinä vaiheessa, että tärppipäivät alkaa. Vuoto on pienentynyt huomattavasti ja on hieman ruskeaa. Tänään piti suunnata mätsäriin treenaamaan, mutta piti moinen unohtaa ihan kokonaan. Nonkohan kannattaa jättää väliin vielä sunnuntain näyttelytreenitkin? Mutta seuraillaan taas tilannetta ja toivotaan, ettei yllätyksiä tule. Illalla kokeillaan vielä tarhaan antaa jäädytettyä lihalientä. Ja kenties sitä riisiäkin...

2 kommenttia:

  1. Hui :O Mulla ei oo kokemusta tuon sortin mahataudista, koirilla on kyllä ripulia ollu sillon tällön. Inhottava tauti, toivottavasti meni ohitse jo..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meni onneksi ohi. Rajuhan tuo tosiaan oli, ei meillä Rikilläkään ikinä ole tuollaista ollut. Ruokaa edelleen ollaan annettu maltillisesti ja tänään ensimmäistä kertaa kokeillaan pikkuisen papeloita antaa. Ruokahalu on kuitenkin jo takaisin tullut. :)

      Poista