tiistai 2. heinäkuuta 2013

Adan osaaminen

Adan osaaminen verrattuna Rikiin samanikäisenä on heikonlainen. Suurin syy siihen olen minä. Heikosti ollaan harjoiteltu mitään, mikä ei olisi normaalin arjen seassa mennyt automaattisesti. 

Sellaisia arkeen sotkeutuneita käskyjä on:
Istu
Odota
Pissi
Kakka
Sisään 
Ei
Alas
Tassu - toinen
Seiso
Ei ota
Saa ottaa

Sellaisia käskyjä, joita ollaan lisäksi opeteltu:
Näytä
Maahan

Käskyjä, joita ollaan opeteltu, mutta edelleen kaipaavat harjoitusta:
Ylävitonen
Kierrä
Irti
Oikea/Vasen
Vedä
Seis

Näihin siis selitykset löytyvät aiemmasta tekstistäni viime vuodelta, joka löytyy täältä. No jaa, pitäisi useammin ilmeisesti koota asioita listaksi asti. Olen kenties aliarvioinut Adaa. Arjen keskellä oppii yllättävän paljon asioita. Sellaisia oikeasti ns. hyödyttömiä on ainoastaan ylävitonen, joka on ainoastaan huvin ja treenin kannalta harjoiteltavana. Ja koska osaahan Rikikin sen... :) Irti käskylle ei ole tullut paljoa tilaisuuksia harjoitella. Rikin kanssa luut olivat sellaisia, kun ei meinannut luopua niistä aikoinaan, mutta Adalle ongelma on paljon pienempi. Ei ole oikeastaan edes ongelma. Ada meinaa vaan lähteä karkuun juoksemaan ennen kuin luovuttaa sen mitä ikinä suussaan pitääkin. Kolme viimeisintä liittyvät yllättäen vetämiseen, jota ollaan muutenkin hyvin vähän harjoiteltu. Rikin kanssa hihnalenkeillä aloitettiin suuntien harjoittelu, mutta tunnustan, että hihnalenkit ovat jääneet hyvin vähälle... Siihen tavoitteena parannusta. 

Edelleen Adan keskittymiskyky on rajallinen. Äsken käytiin taas treenailemassa ja sen hetken maltti pysyi hommassa, mutta siihenpä treeni olikin hyvä lopettaa. Keskittyminen meinasi joitakin kertoja jo herpaantua, mutta namien avulla sain taas kontaktin takaisin. Harjoiteltiin myös hetken näyttelyä varten. Torstaina on taas isommalla porukalla näyttelytreenit. Kaveri totesi, että näyttely lähenee ja pitäisi treenailla. Siinä sitä sitten itsekin tuli tajuttua, että ihan oikea näyttely lähenee ja siihen on aikaa enää kuukausi! Kuukausi aikaa treenata ja tavoitteena parantaa kontaktia ja vähentää namien käyttöä näyttelytilanteissa. 

2 kommenttia:

  1. Ai että kuulostaa tutulta taas! :D Meilläkin on hihnalenkit jääneet lähes kokonaan pois, oikeasti pitäis kyllä harjotella päivittäin sitäkin että tulis kelvollisia hihnassa kävelijöitäkin.. Vois itekin taas listata vähän, mitä me osataan.. Ei kylläkään ole noin hienoa listaa meidän karvakorvilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teehän lista, voit vaikka yllättyä. :) En tosiaan itsekään odottanut kovin paljoa tuolta listalta, mutta sitä tehdessä katsoinkin, että hups, onhan tuota kertynyt. :D

      Poista