sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Jyväskylän kv 16.11.2013

No, eihän se ihan putkeen mennyt. Mitään ERIä ei lähdettykään odottamaan pohjavillattomalta koiralta, mutta kyllähän reissu hieman pettymys kuitenkin oli. Ada sai siis H:n. Toivottiin kasvattajankin kanssa, että jospa saisi kuitenkin edes sen EH:n, mutta ei. Ada ei miellyttänyt tuomaria juuri ollenkaan. 


Tuomarina oli siis italialainen Anna Albrigo. 
"12 months, good body proportions, nice head, a little large ears with sufficient thickness, not ideal eye shape, correct topline, very straight in fore quarters, not enough developed in thorax, open angulation behind, movement with short step, not so strong."

Eli turkista ei kuitenkaan mitään mainintaa edes. Olisin toivonut maininnan, kun kuitenkin on todennäköisesti arvosteluun saattanut vaikuttaa. Mutta eipähän voi mitään. Kuten kasvattajakin sanoi, tietääpähän olla viemättä enää kyseiselle tuomarille. Kyseinen tuomari arvosteli mm. Adan siskon liian lihavaksi ja silmät liian vaaleaksi. Oli muutenkin erittäin mielenkiintoinen tuomari. Mutta olipahan Ada edelleen rodunomainen lähestyttäessä.


Kokemus kuitenkin oli hyvä, koska kyseessä oli Adan ensimmäinen sisänäyttely. Nyt tiedän, että ainakin tällä hetkellä ulkonäyttelyt varmasti ovat Adalle parempia pärjäämisen kannalta. Sisällä oli paljon hajuja, namit löytyivät lattialta helpommin, heti kehän toinen koira pissasi matolle, pari koiraa ennen Adan kehään menoa joku koira oksenti matolle. Eli kaikkea mahdollista, mikä vei Adan keskittymisen kokonaan. Neiti ei malttanut juosta ollenkaan. Nenä maassa piti vaan yrittää koko ajan mennä. Seisoi kyllä nätisti, mutta hampaita ei meinannut haluta tuomarille näyttää. Ei kyllä monet muutkaan koirat. Ja eräs koira sai EVAn juuri siitä syystä. Näin ainakin kuulin jonkun toteavan. Eräs katsoja totesi, että ei varmasti tuon käsittelyn jälkeen enää haluakaan näyttää hampaitaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti