maanantai 29. syyskuuta 2014

Aslakin sosiaalistamista

Kävimme eilen Aslakin kanssa treenailemassa sosiaalisuutta erään järjestön avoimien ovien päivässä. Aloitimme pihalla olemalla puolisen tuntia. Hiljalleen lähestyttiin muita ihmisiä ja koiria. Todella ärsyttävää tuollaisessa tapahtumassa on kuitenkin se, että ihmiset jäävät koiriensa kanssa oviaukkojen läheisyyteen, mikä tietysti on hankalaa Aslakin kanssa. 


Aslak olisi alkuun innokkaana toisten päälle käynyt, mutta hiljalleen namien avulla sain Aslakin keskittymään minuun. Lopulta siirryimme oviaukon läheisyyteen ja siitä hiljalleen sisälle. Sisätila jännitti hieman alkuun Aslakia, kun äänetkin oli erilaisia. Sivummalla olimme edelleen ja namien avulla Aslak oli rauhallinen. Kohta eräs nainen pyysi meitä kokeilemaan temppurataa ja sitä sitten hetken kokeiltiin. Siinä oli hyppy, nenällä lautasen kosketus ja kiertämistä. Juttelimme myös agilitysta ja kerroin jännityksestä aloittaa, kun Aslakin suhtautuminen toisiin koiriin on hieman haasteellista. Ihmiset saivat minut kuitenkin miettimään asiaa ja rohkaisivat kokeilemaan. Nyt ajattelinkin harjoitella Aslakin kanssa hallittavuustestiä varten, josko olisimme valmiita kokeilemaan jo alkuvuoden kursseille pääsyä, 


Kokonaisuudessaan treeni meni hyvin. Lopussa Aslak menetti hermonsa pari kertaa ihan kunnolla. Ekalla kerralla kuulema ohikulkeva koira oli katseellaan haastanut Aslakin (en itse nähnyt sitä) ja toinen kerta tuli melkein ensimmäisen jälkeen, joten Aslak oli jo kuumana valmiiksi. Siirryimme ulos katsomaan agilitynäytöstä, jossa Aslak säikähti todella kovasti, kun koirat juoksivat tunneliin. Namitkin alkoivat loppua, joten lähdimme siirtymään kohti porttia ja poistumaan paikalta. Kuitenkin sinne oli portille jämähtänyt taas porukkaa, joten ohittaminen meni ärinän kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti