perjantai 5. syyskuuta 2014

Rauhallinen syksyn aloitus

Adan juoksujen loppumisesta on 1,5 viikkoa. Tämän viikon ollaan jo koirien annettu olla samassa tilassa ja ulkonakin ovat olleet yhtä aikaa. 


Alkuun Adan oli todella hankala lähteä leikkimään toisten kanssa. Ensimmäisellä kerralla, kun laskettiin Ada ja Aslak pihalle yhdessä, oltiin miehen kanssa molemmat pihalla myös. Ihan vaan jos tappelu olisi tullut... Mutta ei tullut. Eivät kyllä paljoa muutakaan tehneet ja lopulta lähdettiin takaisin sisään.


Seuraavalla kerralla uskaltauduin yksin kokeilemaan ennen iltavuoroon menoa. Edelleenkään ei hirmuisesti tapahtumia ollut. Pari kierrosta juoksivat pihan ympäri ja siinä se. Tokihan Adan piti siinä juostessa Aslakille välillä murahdella. Otin lopulta myös Rikin pihalle, vaikka tiesin, että sehän se vasta sen provosoinnin aloittaa. 


Riki sai molempiin jo hieman liikettäkin. Pitkään ei kuitenkaan taas pihalla oltu. 



Illalla olen vienyt pari koiraa tarhaan ja yksi on viettänyt yön sisällä. Samalla, kun toiset vie tarhaan, käytän myös kolmannen pihalla, eikä siinäkään ole ollut tällä vikolla ongelmia. 



Ongelma on lähinnä ruokailutilanteissa, kun Adalle se ruoka vaan on niin herkkä paikka. Yritän opettaa Adaa rauhoittumaan ruokailutilanteissa. Ruokaa en anna jos hötkyilee ja vinkuu. Lisäksi ruoka-aika vaihtelee. Aikaisemmin hötkyily alkoi heti, kun sisään aamulla tarhasta pääsi, jolloin tiesi saavansa ruokaa. 



Tänä aamuna otin ensin Adan pihalle. Treenattiin hieman näyttelyjuttuja, kun huomenna olisi tarkoitus pitkästä aikaa mennä mätsäriin neidin kanssa. Lopulta otin myös Aslakin ja Rikin pihalle. Adan oli todella vaikea irrottautua minusta. Osoitin selkeästi, että treeni ja namit loppuivat, mutta silti Ada seurasi minua joka paikkaan, eikä lähtenyt toisten kanssa juoksemaan. 


Komensin Adan pois minun luota ja Rikin myös, kun tuli jalkaa vasten nojailemaan. Lopulta Riki aloitti leikkiin kutsumisen haukkumalla. Aslak lähti leikkiin helposti. Ada kävi välillä poikien välissä murisemassa ja poistui taas paikalta. Lopulta Aslakin ja Rikin juostessa myös Ada lähti Aslakin perään. Kovasti Riki ja Ada komentaa Aslakia, mutta huomaa kyllä myös, että Aslak on oppinut laumajärjestystä, kun vihdoinkin osoittaa alistumisen merkkejä Adalle. Se se vasta onkin helpotus... Ehkä meillä jopa rauha säilyisi. Koputan puuta... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti