torstai 28. tammikuuta 2016

Treenit 26. ja 28.1.

Huh huh, millainen treeniviikko tähän mennessä. Keskiviikon lenkki ärsytti itseäni voimakkaasti, enkä jaksa sitä uudestaan puida, joten kopioin lenkin kuvauksen facebookista:

"Aina ei vaan mene putkeen, ei edes meillä! Rikin ja Adan kanssa lähdettiin lumituiskuun vetolenkille. Meinasin ensin ihan lyhyen vaan, kun on sen verran luntakin kevyen liikenteen väylällä, vaikka kertaalleen oli aurattukin. Meno oli kuitenkin niin hyvää, että aattelin tutun suht nopean lenkin tehdä. Päätin kuitenkin kesken kaiken, että mennäänkin toiseen suuntaan, mutta Ada olikin kyseisessä risteyksessä ensimmäisen reitin kannalla, eikä millään meinannut mennä jakeluun miun valitsema reitti! Tuli autoja ja pakko oli antaa hetkeksi Adalle periksi, koska keskellä tietä oltiin. Autojen mentyä suunnattiin kuitenkin miun valitsemalle reitille. Ada meni kuitenkin niin hämilleen meikäläisen karjumisesta, että meni hetki toipuessa, että päästiin jatkamaan matkaa. 2-3 km mentiin todella hienosti ja kovasti töitä tehden, kunnes päästiin viimeiselle reilulle 2 km, jossa RIKI päätti olla ymmärtämättä oikeassa reunassa olemista ja vaikka kuinka karjuin naama punaisena täyttä kurkkua, piti koko ajan mennä ohjaamaan koirat oikeaan reunaan. Ja kun vastaan tuli koiria, jotka pysähtyivät tien reunaan, yritettiin ohi ja eihän se tietenkään mennyt ihan putkeen ja kääntyivät perästä päin haistelemaan, mikä ärsytti ohitettavia. No, jatkettiin matkaa taas erittäin tiukoilla käskyillä/huudoilla ja loppumatka mentiinkin niin kitkutellen, että... Kokonaisvauhti olisi ollut paljon nopeampi, mutta ne viimeiset kilometrit pilasivat kaiken... Muuten mentiin aikalailla 10 km/h auraamattomalla tiellä, mutta tipahti keskimääräinen liikkumisnopeus 8,76 km/h... Että jos taas kylillä puhutaan, että joku koirilleen karjui, niin se olin vain minä!! Että näin tänään."

Ohessa taas linkki videoon, ja tuossa videossa mennään siis vielä hyvin. Noin kilometri eteenpäin ja sitten alkoi mennä päin honkia. 

Tänään minun piti lähteä Rikin ja Aslakin kanssa liikenteeseen, mutta Aslak veti tarhasta päästyään pihaa ympäri sellaisella meiningillä, että laitoin lopulta takaisin tarhaan (kun se sinne lopulta suostui menemään) ja kävin Adan Rikin kaveriksi. Millainen lenkki lie olisi ollut, jos olisi sellainen korvaton höyrypää lähtenyt mukaan... 

Alkuun lenkki meni ihan hyvin, vaikka märkää lunta olikin ja koirien oli raskasta vetää. Pari kilometriä meni suht hyvin, mutta sen jälkeen mentiin pitkä pätkä siten, että koirat saivat vetää kicksparkia ja minä vain kävelin vieressä. Kun mentiin osuudelle, jossa ajettiin ajotien reunassa, jaksoi koiratkin vetää paremmin. Takaa tuli aura, jonka onneksi kuulin ajoissa, joten kiireellä vaihdettiin toiselle puolelle tietä. Viimeinen reilu kilometriä olikin todella haasteellista edetä, koska kicksparkin eteen rupesi kerääntymään niin paljon lunta, että jopa ilman minun kyydissä olemista, oli vetäminen rankkaa ja hankalaa. 

Selvittiin kuitenkin kotiin. Reitti oli sama kuin keskiviikkona, mutta gps ei toiminut tänään ollenkaan. Ohessa pieni pätkä videota, joka kuvastaa olosuhteita melko hyvin... Ja tämän päivän lenkkiin olen tyytyväinen, vaikka olikin kävelyä suurin osa matkasta. Muuten Riki ja Ada toimivat tänään hyvin, eikä noilla olosuhteilla muuta olisi ollut realistista edes odottaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti