sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Snookeria

Adan kanssa käytiin tänään tutustumassa uuteen agilityn kisaluokkaan eli snookeriin. Tätä ilmeisesti ulkomailla on jo enemmänkin ollut, mutta nyt vasta rantautuu Suomeen ja kesällä Agiråkissa nähdään mm. tämän kisaluokan SM-kisat. 

Ensin rakennettiin rata ja käytiin läpi snookerin sääntöjä. Alkuun säännöt tuntuivat monimutkaisilta, mutta treenin kuluessa sain jo hieman kiinni siitä, miten snooker etenee. Ihan kaikkea en vielä muista, mutta pääperiaate kuitenkin jäi mieleen. Hieman pitää muistutella mieleen, miten toimitaan missäkin virhetilanteessa. 

Ada pysyi lähdössä hyvin. Pääsin tänään jopa kolmannen esteen päähän. Ensimmäisellä kierroksella valitsin suoralinjaisen reitin. Aikaa oli vain 45 sekuntia suorittaa rata. Sain Adan haluamaani suuntaan, mutta puolessa välissä tiputettu rima sai epäröimään, saadaanko edetä radalla. Rima oli ns. punaisen aidan rima, josta olisimme joutuneet juoksemaan suoraan seuraavalle punaiselle rimalle, mutta se oli viimeinen, joten pienen pohdinnan jälkeen jatkoimme rataa kepeille ja tuomarin numeroimalle radalle. 

Tuomarin numeroimalla radalla oli joitakin koukkuja, mutta ottaessaan koiran ihan oikeasti hyvin haltuun, niistä selvisi helposti. Ada vaan toki tekee välillä näitä omia päätöksiään, jossa katsoo minua, mutta haluaa mennä jonnekin muualle. Tätä näimme välillä myös tänään. Kokeilimme erilaisia kuvioita eri paikkoihin testataksemme, mikä tekniikka oli nopein edetä. 


Toisella kierroksella kävimme läpi, mikä reitti olisi ollut pisteiden keräämisen kannalta paras reitti. Haasteena tässä oli pitkät etäisyydet esteille ja Adaa houkutti välillä olevat esteet paljon. Lisäksi kepit tehtiin hieman seinään päin ja Adalle tämä ei selkeästi ollut paras tapa. Ada myös selkeästi alkoi väsyä, kun keppejä hinkkasimme. Jätimmekin toisen kierroksen meidän osalta lyhyeen. 

Kolmannella kierroksella teimme vain yhden kertasuorituksen. Teimme suoraviivaisemman reitin, jotta saimme taas vauhtia ja Adalle hyvää tekemistä loppuun. Itselle meinasikin tulla kiire parissa kohtaa, mutta saimme melkein täydellisen suorituksen tehtyä. 

Ja A:lle saatiin hyvät osumat tänään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti