lauantai 17. helmikuuta 2018

Epätoivoista agilitya

Käytiin tänään kisanomaisissa treeneissä. Halli on sama, jossa on viralliset kisat viikon päästä. Ohessa videot tämän päivän suorituksista.


Ensimmäisellä radalla huonoa: En tehnyt tarvittavia ohjauskuvioita ensimmäisen suoran päätteeksi, jotta Ada olisi saanut hyppylinjansa ennakoitua seuraavaa estettä varten. Toinen virheeni oli, kun en ottanut Adaan tarpeeksi vahvaa kontaktia, jotta Ada ei olisi juossut puomille. Lopussa jo väsyin henkisesti, joten viimeinen aita jäi ohjaamatta, joten Ada meinasi juosta aidan ohi. Hyvää: Adalla oli hyvä vauhti. 


Toisella radalla, joka oli helppo agilityrata, huonoa: Kokeilimme lähtöä, joka toimi viime treeneissä eli lähdimme yhtä aikaa ja käytin apuna pumpperia, jotta Ada osuisi puomin ylösmenokontaktille. Ei osunut. Ada räiski sekä ylös- että alamenon ja innoissaan juoksi vain eteenpäin putkeen, enkä ehtinyt reagoida millään tavalla epäonnistumisiin. Sen lisäksi Ada tiputti riman ennen toista putkea ja menin itse sekaisin, enkä saanut ohjattua Adaa putkeen. Hyvää: Adalla oli edelleen hyvä vauhti ja loppurata meni paljon alkua paremmin. Ada teki hienosti epäröimättä, mutta silti rauhallisen varmasti keinun ja kepit oli täydelliset. Lattia oli liukas, joten Adalla osa käännöksistä meni pitkäksi ja kepeillä hieman liukasteli välillä. 


Viimeisellä agilityradalla huonoa: Ada hädin tuskin osui A:n ylösmenokontaktille ja hyppäsi yli alasmenokontaktin. Valssit olivat todella myöhässä. Puomin alasmenon Ada hyppäsi yli. Hyvää: Vauhti oli edelleen hyvä. Kepit teki edelleen täydellisesti ja keinu varman rauhallisesti. Osuma puomin ylösmenokontaktille! 

Viikon päästä on viralliset kisat ja olo on todella masentunut ja epätoivoinen. Lähtökohdat on huonot, mutta ilmotkin on laitettu jo menemään. Haluan käydä kokeilemassa ja hakemassa kisavarmuutta sekä Adalle että minulle. Tänään Ada oli todella energinen radalla ja se näkyi tekemisessä. Suoritukset olivat kaikkea muuta kuin puhtaita, vaikka treenit ovatkin hyvin menneet. Liekö viiden kuukauden tauko tehnyt tehtävänsä ja kisatunnelman innokkuus vei voiton. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti