sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Aksailua, Adan puomi ja Taigan kepit

Maanantaina Adan kanssa pääsimme esittelemään kesän kouluttajallemme meidän puomiongelmaa. Toivoin uusia ideoita saada Ada osumaan ylösmenolle, jotta pääsisimme tuuriosumista eroon. Olen tähän mennessä kokeillut vaikka mitä ja viimeisimmät keinot ovat olleet Adan vauhdin hidastamista ja kontaktin vahvistamista. Tällä kertaa kouluttaja kuitenkin oli sitä mieltä, että tavoitteena on suorittaa puomi mahdollisimman nopeasti ja minun tulisi juosta edellä. Edellä juokseminen ei ole ollut tähän mennessä mahdollista, koska silloin Ada on edelleen nostanut laukkaansa suuremmaksi ja hypännyt entistä isommalla loikalla kontaktialueiden yli. 

Kouluttaja halusi ensin nähdä, miltä puomi todellisuudessa tällä hetkellä näyttää. Meidän piti juosta täysillä ja siitä lähtökohdasta lähdettiin muokkaamaan sitä eteenpäin. Kouluttaja ohjeisti meitä jatkamaan puomia rytmittämisen kanssa. Tällä kertaa kuitenkin tarkoitus oli, että juoksen itse edellä ja pari metriä ennen kuin koira on puomilla leikin kompastuvani, jolloin Adan olisi tarkoitus rytmittää askeleensa uudelleen. Ada ennen tätä osui juuri kontaktin yläreunalle, mutta "kompastuessani" saimme osuman jo hieman alemmaksi. Lauantaina kävimme kaverin kanssa treenailemassa ja teimme koko treenin aikana kuutisen kertaa puomin ja joka kerta Ada osui todella hyvin ylösmenolle! Ja vain kerran alasmenolla osui vain yläreunaan! Keppejä Ada ei jostain syystä osannut tehdä maanantaina, mutta lauantaina ei ollut mitään ongelmaa asian suhteen. 


Taigan kanssa tämän viikon tavoitteena on ollut  odottaminen, kepit ja rengas. Aloitimme torstain treenissä odottamistreenillä. Tämä oli iso osa ensimmäisen pätkän treeniä ja saimme jo niinkin onnistuneen suorituksen, että pääsin jo kolmannen esteen päähän. Eipä sillä, että Taiga olisi tehnyt enempää kuin yhden esteen, mutta pointti olikin odottaminen. Teimme onnistunutta radanpätkää ja lopetimme kierroksen keppitreeniin. Teimme muutaman ohjurin kanssa 12 keppiä ja toisella kertaa kouluttaja pyysi ottamaan putken kautta. Ensin Taiga ei osannut rytmittää menoaan ja juoksi ohi keppien. Otin Taigan paremmin kontaktiin ja saimme onnistumaan putkelta kepeille siirtymisen ja 12 keppiä. 

Toisella kierroksella teimme pimeää putkenpäätä, joka oli Taigalle helppo. Lisäksi kokeilimme putkelta suoraan aidalle tuloa ja siitä sivussa olevalle samansuuntaiselle aidalle takaakierron kautta. Tämä ei oikein ottanut onnistuakseen, koska Taiga ei oikein jaksanut keskittyä. Muutenkin Taiga kävi kiertämässä hallia, haukkui kouluttajan ja toisaalta taas kävi nuolemassa kouluttajan kädet herkkujen toivossa. Todettiin, että todennäköisesti tekee juoksuja, mikä nyt hieman saattaa haitata keskittymistä. Päätettiin jättää pieneen onnistumiseen ja siirryttiin rengasta treenaamaan. Rengas oli jälleen hieman haasteellinen ja sen treenaamista pitää vaan lisätä, jotta siitä saisi kivan esteen tehtyä Taigalle. Lopetimme vielä juoksemalla suoraa rataa. 

Lauantaina palasimme taas keppi- ja rengastreenin pariin. Saimme ohjureita vähennettyä kahteen ja nekin olivat keppien alussa. Yllätyin jopa siitä, että keppien lopusta on tullut Taigalle helpompi, kun alkuun Taiga haki alun niin hyvin. Kokeilimme välillä myös putken kautta kepeille siirtymistä ja sinänsä siinä ei ollut ongelmaa, mutta Taiga meni keppien välillä sekaisin, joten palasimme pelkästään keppien yksittäiseen suorittamiseen. Hieman Taiga kaipaa vielä oikeaa rytmiä, mutta uskon, että kuten Adalle myös Taigalle se tulee ajan ja kokemuksen kanssa, kunhan vauhti ja varmuus lisääntyy. 


Rengas oli jälleen melkoinen haaste. Ensimmäisellä kerralla Taiga teki sen hyvin, mutta sen jälkeen olikin melkoista hakemista. Saimme lopulta kuitenkin Taigan hyppäämään useita toistoja peräkkäin renkaan läpi, kun itse olin lähettämässä Taigaa ja keskittämällä Taigan huomion renkaaseen, kun kaveri houkutteli toiselta puolelta. Lopuksi teimme vielä takaakiertoja ja sivuttaishyppyjä. Sain Taigan ohjattua sivuttaishypyt siivekkeen takaa, mutta kun siirryttiin etukautta treenaamaan, Taiga halusi koko ajan kiertää takaa. Kaveri vinkkasi hieman kääntämään kroppaani poispäin aidasta ja vetämään Taigaa poispäin aidalta ja sitten tyrkkäämään takaisin. Tällä tavalla sainkin Taigan tekemään hypyn etukautta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti