sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Ira Mikkasen koulutuksessa, jälleen

Ira Mikkanen saapui jälleen kouluttamaan seuralaisiamme ja toki taas Taigan kanssa osallistuimme koulutukseen. Ratapiirrosta etukäteen katsoessa tein huomion irtoamisen tarpeista sekä pimeistä putkenpäistä. Kumpikaan ei sinänsä huolettanut. Huolenaiheet todellisuudessa muodostuivat sivuttaisista hypyistä sekä takaakierroista. 

Taiga malttoi todella hyvin odottaa lähdössä ja pääsinkin jo toiselle esteelle, kunnes annoin lähtökäskyn. Kolmas este oli heti sivuttainen hyppy, jota muutaman kerran treenailimme, kunnes jätimme asian hautumaan. Ensin Taiga juoksi aidan ohi samaa puolta kuin minäkin, vaikka takaa yritin ohjata. Pienellä apupalkkauksella saimme Taigan kiertämään esteen toiselle puolelle ja Taiga jopa ohitti palkankin riman yli hypätessään. 

Poispäinkäännöksellä ohjattiin koira seuraavaksi neljännelle esteelle eli putkeen. Poispäinkäännös olikin meille jo tuttua juttua, eikä siinä ollut ongelmaa myöskään myöhemmin radalla, kun toistamiseen käännettiin koira suoran jälkeen poispäinkäännöksellä putkeen. 

Ira halusi opettaa meidät luottamaan koiriimme ja lopettamaan varmistelun, että koira menisi esteelle. Tänään tätä harjoiteltiin parilla eri kohdalla radalla. Ensin putkesta juoksutettiin koira suoraan putkeen, joka meni puomin alle, josta piti juosta pituudelle ja toooodella pimeään putken päähän. Putki oli C muodossa ja niin sanotusti C:n takapuolelta kierrettiin pimeään putken päähän. Taigalle putkien hakeminen on tuttua juttua ja Taiga irtosi todella hyvin putkesta putkeen. En jäänyt varmistelemaan, koska tiesin, että minulla on kova kiire ohjaamaan pituuden jälkeen pimeään putkenpäähän. Ja sinnehän Taiga menikin! Ensin Taiga oli hieman epävarma, mutta kun hoin vain putkea ja pidin käden ohjauksessa, Taiga etsi putken ja meni sinne. Toisella kerralla Taiga haki putken jo varmemmin. 

Kokeilimme vielä kierroksen lopuksi sivuttaista hyppyä, mutta helpotettiin heti ja päätettiin jatkaa toisella kierroksella. Taiga vaan otti ja nukahti odotellessa autoon, eikä oikein herännyt toiselle kierrokselle, joten ei siitä sivuttaisesta hypystä oikein mitään sittenkään tullut. Ensin annoin liikaa tilaa, joten Taiga juoksi aidan ohi toiseen putkeen. Ira siirtyi palkkaamaan aidan jälkeen ja en antanut enää paljoa tilaa, joten sain Taigan ohjattua aidalle. Jätimme nopeasti kuitenkin asian hautumaan. 

Saimme onneksi onnistunutta pätkää suoralla ja poispäinkäännöksellä ja siirryimme taas pimeään putkenpäähän lähettämiseen. Kulma oli tällä kertaa paljon helpompi, mutta Taigalle juuri sillä hetkellä paljon vaikeampi ja vaati minulta tarkan ohjauksen. Taigalla selkeästi keskittyminen ei ollut parhaimmillaan ja mörköilyäkin oli enemmän. Taiga kävi välillä haukkumassa treenikaverit, mutta palasi kuitenkin minun luokseni suht helposti. Saimme tarkalla ohjauksella Taigan menemään putkeen ja jätimme jälleen asian hautumaan. 

Lopuksi vielä treenailimme takaakiertoja. Nämä eivät meiltä tänään sujuneet laisinkaan. Taiga ensimmäisellä kierroksella kierti siivekkeen, mutta ei tullut aidan yli vaan kääntyi kyllä minuun päin, mutta kääntyikin sitten etenemään seuraavalle aidalle. Toisella kerralla ohitti minut aivan täysin ja kierti selkäni takaa suoraan aidalle ja yli. Ei oikein saatu sujuvaa onnistumista, vaikka Ira palkkasikin siivekkeen taakse. Jätimme treenit siihen.

Ira kehui valtavasti, kuinka ollaan kehitytty edellisestä kerrasta. Muutos oli todella iso. Taiga pysyi paremmin paikallaan odottamassa ja esteiden hakeminen oli hienoa. Pimeät putkenpäät olivat aivan loistavia ja se irtoaminen! Vau! Harmi, että toinen kierros meni unissakävelijänä, mutta kokonaisuutena treeni oli hyvä. Saimme kotiläksyksi sivuttaiset hypyt sekä takaakierrot. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti