sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Lenkkeilyä ja matkustamista


Olipa kerran eräs kaunis, keväinen iltapäivä. Jep jep. No, pääsin siis aikaisin töistä ja lähdettiin Rikin kanssa lenkille. Tämän viikon olen joutunut opettelemaan, mitenkä sitä kannattaa nykyään lenkille pukeutua. En osaa vielä hahmottaa kunnolla, kuinka lämpimät kelit jo oikeasti ovat! (Paitsi tänä viikonloppuna.) Olen itse kylpenyt hiessä lenkeillä! Eikä tällä viikolla kovin pitkiä lenkkejä ole päästy tekemään, kun Rikilläkin on ollut todella kuuma jo! Kävimme perjantaina tilaamassa Rikille oman repun, jossa pystyisimme kuljettamaan Rikille juomista. (Laiska kun olen, en haluaisi itse kuljettaa kesähelteillä reppua selässä.........) Menee kuulema pari viikkoa, kun reppu tulee. No, käytiin siis muutaman kilometrin lenkki kuitenkin tekemässä.




Rikillä hajuaisti toimii taas vallan mainiosti. Nenäpunkkiin on jo kolmen viikon lääkkeet annettu ja maanantaina olisi viimeinen. Hyvin nopeasti lääke on Rikillä aina ruvennut vaikuttamaan ja oireista on nopeasti päästy aina eroon, jopa heti ensimmäisellä kuurin viikolla. Nyt siis Riki kulkee taas lenkeillä nenä melkein koko ajan maassa. Ja kuulimme myös käen laulantaa ja siitähän Riki oli ihan ihmeissään! Kuunteli pitkän aikaa jopa sen jälkeen, kun käki jo hiljeni. Ja kun uudestaan aloitti, Riki taas ihmeissään pysähtyi kuuntelemaan. 



Rikin kanssa lenkkeillessä edelleen harjoitellaan hihnakäyttäytymistä. Alkuun Riki edelleen vetää ja siitä yritetään kovasti päästä eroon. Ja se on se perinteinen ensimmäinen kilometri vetämistä, kunnes alkaa ymmärtää homman juonen.

Jotain mielenkiintoista siellä olevinaan oli...

Tultiin purolle ja siellä Riki taas puroa kiinnostuneena katseli. Totta kai vesi oli todella houkuttelevan näköistä...




Ja jano oli niin kova, että pakko oli reunan yli kurotella juomaan!


Ja vaikka kuinka yritin, en millään saanut Rikiä työnnettyä puroon! Rontti vielä oikein aikaisemmin juoksi ja rapasi itsensä mudassa! Ja kun yritin saada enimmät edes puhdistettua, ei onnistunut! Yritys hyvä... Vettä ei purossa paljoa ollut, mutta silti ei kiinnostanut sinne meneminen. Yritin oksiakin heitellä, mutta ei niin paljoa kiinnostanut, että olisi viitsinyt kastautua edes hieman... Pääsipä sitten kotona pesulle... 


Käytiin eilen reissaamassa. Oli meillä oikea syykin reissaamiselle. Käytiin mopoauto hakemassa. Meille se ei siis tullut, mutta meiltä hakija lainasi auton ja lähdettiin sitten mukaankin. Rikille ei hoitopaikkaa niin nopeasti saatu, joten ikävä kyllä piti Riki ottaa mukaan... Onneksi oli viileä keli, joten Rikinkin oli mukavampi matkustaa. Matkaa tuli kaiken kaikkiaan reilu 800 kilometriä...

Eihän se Rikille siltikään mukavaa ollut, kun joutui niin paljon autossa vaan olemaan. Kyllähän me pysähdeltiin ja jaloiteltiin Rikinkin kanssa, mutta raskastahan se kuitenkin on. Ja onneksi tosiaan oli viileä keli, koska emme ole vielä ostanut tuuletinta autoon... Meillä ei ilmastointia ole, joten ajattelimme taakse ostaa tuulettimen. En tiedä, mistä sellaisen löydämme (tiedämme ainakin, että sellaisia on).


Matkan puolessa välin Rikin kanssa saatiin hieman pidempää ulkoilla. Oli paljon uusia ja mielenkiintoisia hajuja. Ja pakkohan se oli taas sitä seisottamista kokeilla... :) 


"Ihmisiä, ihmisiä"

Hymypoika :)


Hienosti Riki malttaa nykyään jo kuunnella. Edelleen muut koirat kiinnostavat niin paljon, että ei paljoa meitä malta kuunnella, mutta eilenkin hienosti totteli, kun käskettiin kontissa pysyä. 



Mutta olipa rontilla virtaa, kun kotia päästiin! Itse olimme taas niin väsyneitä, että kunnon lenkkiä emme enää lähteneet tekemään. Piti leikin kautta yrittää hieman energiaa purkaa. Tänään olisikin suunnitteilla pyörälenkki. Jäniksen kanssa. Ajattelin kokeilla, josko toinen malttaisi hieman pidemmän matkan vetää ilman pysähdyksiä... Mutta siitä sitten lisää myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti