torstai 24. toukokuuta 2012

Punkkihälytys!

Ja joo, tiedän punkkien olleen jo pitkään liikkeellä. Ei vaan oo vielä vastaan sattunut. Eilen illalla sitten ensimmäinen ilmaantuikin näkyville asti. Oltiin tulossa Rikin kanssa lenkiltä ja jäätiin naapurin kanssa vielä pihalle juttelemaan. Siinä sitten katselin, että mikähän siinä Rikin korvaa pitkin kipittää. Lähempi tarkastelu osoitti kyseessä olevan punkin, joka vielä etsi tietään Rikin iholle. Kiirehän siinä tuli ja hirmuista vauhtia kipitin kotiin ja äkkiä punkki pois ennen kuin ehtii tarttua kiinni. Veinpä neuroottisena pojan vielä takapihalle, jossa harjasin olevinaan hyvin ja joka puolelta pojan. 

Niinpä niin... Rentouduttuani istuin katselemassa tv:tä, kun Rikiä ohimennen katsellessani huomasin jonkin tumman kipittelevän Rikin poskea pitkin! Kiireellä kaikki valot päälle ja paperin hakuun ja taas äkkiä punkki pois ennen kuin ehti tarttua kiinni! 

Tänään kävin sitten punkkikarkotteen apteekista. Pitkään olin jo asiaa miettinyt, mutta nyt en enää miettinyt vaan kiltisti kipitin apteekkiin. Pantaa en halunnut, joten vaihtoehdoiksi jäi expot ja bayvantic, joista ostin jälkimmäisen. 

Lenkityksen jälkeen harjasin Rikin perinpohjaisesti, jotta päästäisiin edelleen ylimääräsestä karvamäärästä ennen liuoksen laittamista... No, mikäs sieltä korvan juurelta löytyikään; punkki! Jonkin aikaa oli jo ollut, sen verran oli jo kasvanut. Punkkipihdit käyttöön, punkki irti ja kopeloin vielä Rikin joka puolelta, että ei varmastikaan enää punkkejä löydy. Vihdoinkin sain liuoksen laitettua. Vaikea oli saada ihan iholle asti... Vaikka pohjavillaa ei oikeastaan enää ole, on sitä turkkia kuitenkin sen verran, että oli vaikea löytää sopivaa kohtaa. Ohjeen mukaisesti kuitenkin neljään kohtaan laitoin. Sitten pitikin Rikille kiireellä ruoka antaa ja sitten vielä luu nenän eteen, kun mielellään olisi yrittänyt ihmetellä, mitä sinne selkään oikein laitettiin. 

Apteekin tädin mielestä on pieni todennäköisyys, että meidän kissat punkkeja saisi. Ulkoilevat ainoastaan takapihalla hihnassa ja siellä hädin tuskin nurmikaan kasvaa... Ja koirasta siirtyminen oli hänen mielestään myös pienen todennäköisyyden takana, joten päätin jättää kissat rauhaan myrkyiltä. 

Jospa nyt Riki saisi olla rauhassa punkeilta ja toivotaan, ettei lääkkeestäkään mitään oireita tule!

2 kommenttia:

  1. Hui, niitähän kipitteli monta! :O Milläs leveyksillä asustelittekaan.. :D

    Mekään ei olla vielä myrkytetty Mörköä, toivottavasti ei ehtis punkit tarttua :S

    Kissoista en oo vielä tähän mennessä punkkeja löytäny, enkä oo niitä koskaan myrkyttäny.. Ihme ettei ole löytynyt niistä, kun ne kuitenkin on irti ulkona ja missä lienee reissaavat :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjois-Karjalassa asutaan. Täällä tuntuu toisinaan punkkeja riittävän. Tosiaan ensimmäinen oli jo syksyllä iskenyt hampaansa Rikiin. Leukaan vielä niin olipahan todella tiukasti kiinni! Ite en punkeista välitä ollenkaan! Mies saa hoitaa irrottamisenkin. :) Pelkkä ajatus koskettamisesta missään muodossa on ihan kauhea!

      Ei olla täälläkään turhaa kiirettä myrkyttämisen suhteen pidetty. :) Mutta eipä paljoa enää aikailtu kun niitä vuorokauden sisään jo kolme on näkynyt. Pitkä olisi kesä ilman myrkkyjä...

      Poista