tiistai 15. tammikuuta 2013

Ada 10 viikkoa

Nyt on tosiaan 10 viikkoa täynnä ja Adan paino mitattiin eilen ja sitä löytyy 11 kiloa. Sisko painaa 12,4 kiloa, että minun mielestäni ainakin isoja pentuja on. Ja toivoa sisäsiiteydestä on, koska viime yönä Ada teki ainoastaan yhden pissin sisään, eikä kakkaa löytynyt ollenkaan. Ja kotona koirat olivat yksikseen noin 7 tuntia ja pissisaldo oli kaksi pissiä ja ei edelleenkään kakkaa sisällä!

Olemme myös treenanneet peruskäskyjä arjen lomassa, edelleen. Istu käsky on Adalle jo ihan perushommaa. Odota käskyä harjoitellaan sisääntullessa ja ruokaa odottaessa. Ruoan kanssa ei malta odottaa, mutta muuten malttia löytyy ja jopa ymmärtää jo vapaa käskynkin. Tänään harjoiteltiin namien kanssa odota käskyä ja meinasi jo hieman eteenpäin päästä sen kanssa. Maahan käsky on ollut aiemmin ihan hepreaa, mutta tänään Rikin ja Adan kanssa kolmestaan treenatessa Ada alkoi päästä juonesta kiinni ja meni makaamaan käskystä. Kyllä se siitä lähtee. 

Virtaa riittää Adalla ihan mielettömästi! Tänäkin aamuna veti hepulit ulkona käydessämme. Heti perään Rikin kanssa käydessä pihalla myös Riki veti hepulit. Yksin jääminen on huudon takana, mutta rauhoittuu, kun ovi käy ja on rauhallinen, kun takaisin tullaan. Oma tahto vahvistuu koko ajan ja pelkotiloistakin aletaan hiljalleen päästä eroon. Edelleen on asioita, jotka saavat Adan säikkymään, mutta jotkin asiat ovat jo helpottaneet. Esimerkiksi autot ja ohikulkijat eivät häiritse enää samalla tavalla, lähinnä haluaisi vaan jahdata ja juosta lähemmäksi. Naapurin koiran räksytys pelottaa edelleen. On käyty postia hakemassa yhdessä (laatikko kyseisen pihan vieressä), jotta helpottaisi pelko. Hihnassa kävellessä vetää paljon. On jäänyt ovien väliin, kun yrittää niin pienistä väleistä ahtautua ja tunnustan tallanneeni tassuille, kun jaloissa juoksee. Rikiä höykyttää minkä ehtii. Kumpikin on ihan märkiä toistensa kuolasta. 

Riki ei eilen illalla halunnut tulla yläkertaan nukkumaan. Vaikka kuinka kutsuin, päätti jäädä alakertaan. Ada ravasi yksin ylhäällä, mutta päätti pian ruveta makoilemaan. Kummatkin olivat hyvin rauhallisia yön. Rikin kanssa on nyt panostettu myös ihan vain meidän kahden yhteiseen aikaan. On käyty vetämässä ja hihnalenkeillä. Myös perustottelevaisuutta treenattu ulkona. Rikin kanssa ulos mennessä Ada saattaa jäädä hetkeksi ulvomaan sisälle, mutta nykyään jo hieman vähemmän. 

Tänään tuli vihdoinkin siivottua eläinten ruokakaappi. Ei tarvitse herkkuja hetkeen ostella... Kaikenlaisia yllätyksiä löytyy, kun hieman siivoilee. 

Nyt pitää ihan tunnustaa, että en ole hetkeen uusia kuvia ottanut! Kummallista kyllä... Mutta pitääpä asia korjata ja saada myös 10 viikkoisen neidin kuvia talteen. Mutta siis siitä syystä nyt tulee tällainen ilman kuvia oleva teksti... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti