keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kevään varjopuoli

Kevät on ihanaa aikaa, kun aurinko paistaa ja yhtäkkiä huomaa päivän pitenevän. Töihin lähtiessä ja palatessa ei olekaan enää pimeää vaan jaksaa paremmin puuhailla, kun valoa riittää pidempään. Mutta tosiaan on kevään tulolla varjopuoliakin ja pahinta on vetotreenien väheneminen. Tänä talvena emme ole edenneet kovin paljoa vetotreeneissä vaan olemme yrittäneet ainoastaan päästä pienien ongelmien yli. Lopputulos on ollut pienin askelin enemmän ja vähemmän onnistunutta. Olemme päässeet minun asenneongelmastani hieman eteenpäin ja Rikikin on hieman motivoituneempi vetämiseen kuin ennen. Ei pysähtele enää niin paljoa ja merkkailu vähentynyt. 

Mutta nyt, kun olemme vihdoinkin päässeet taas treenirytmiin, meitä on luonnonvoimat estäneet treenaamasta. Ensinnäkin tuuli on ollut hirvittävää. Tänään vihdoinkin en antanut tuulelle periksi ja lähdimme potkurilenkille Rikin kanssa. Mietin pitkään päästäänkö kuitenkaan lähtemään, koska hiekkaa on levinnyt ajotieltä kevyen liikenteen väylälle. Mies kuitenkin sai minut ylipuhuttua ja totesi, että suurin ongelma on jää. Tie on liukas ja siinä on päällä ainoastaan ohut lumikerros. No, en kokenut asiaa ongelmaksi ja lähdimme liikenteeseen. Alkuun meidän potkuri luistikin vallan mainiosta ja piti jopa vaihtaa tien reunaa, kun näytti toinen puoli niin jäiseltä. Eihän me loppujen lopuksi kilometriä pidemmälle taas päästy, kun annoin periksi ja käännyttiin. Olihan siellä kuitenkin sitä hiekkaa sen verran (vaikkei paljoa todella ollutkaan), että ei siellä potkuri enää kunnolla luistanut. Ei viitsinyt Rikikään hirvittävästi töitä tehdä, joten löntysteltiin sitten kotia kohti. 

Olen haaveillut joulusta asti Kickbikesta ja nyt sille tosiaan olisi käyttöä. Potkurilla ei enää pääse ja pyörän selkään en talvella enkä etenkään kevään jäisillä teillä hyppää. Kickbike olisi kuitenkin hieman eri asia, jota uskaltaisin sentään kokeillakin. Eli nyt sitten vain odotellaan, että ostaisin Kickbiken (ja sitä päivää saa tosiaan odotella) taikka sitä, että tiet sulaisivat sen verran, että päästään polkupyörällä liikenteeseen.

Adallakin ikää kohta 5 kuukautta (okei, parin viikon päästä). Pitäisi vielä koittaa malttaa olla ostamatta Adalle omia valjaita... :) Tavoitteena kuitenkin kesällä aloitella Adankin treenejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti