torstai 3. elokuuta 2017

Adan kisavalmistautumista

Tänään taas oli vuorossa Adan aksapäivä. Oikeat kouluttajat eivät päässeet paikalle, joten oli taas uusi kouluttaja korvaamassa heitä. Tällä kouluttajalla oli hyvin erilainen ote kouluttaa. Hän oli vauhdikas ja erittäin rempseä ihminen. Häneltä sai hyviä vinkkejä mm. puomitreeniin juurikin tiedostamaani ongelmaan, kun Ada kyttää pysähtymislupaa ja jopa ennakoi pysähtymistä. Treenasimmekin muun muassa sitä, että Ada juoksee täysillä puomin päästä päähän ja saisin ajoitettua pysäytyksen. Valitettavasti Adalla on vauhtia niin paljon, että en ehdi reagoida Adan vauhdissa. Toisella kierroksella paneuduimme tähän enemmän ja otin käyttöön targetin. Targetille Ada pysähtyi hyvin. Kouluttaja otti targetin pois ja palkkasi omasta kädestään, kun annoin pysäytyskäskyn. Ilman targetia pysäytys ei läheskään aina onnistunut ja jäämmekin tätä treenaamaan. Kouluttaja neuvoi keskittymään vain pysäytyksen opetteluun ilman, että juoksutan koko puomia läpi ja sitten lisäämään vauhdin mukaan.


Rata oli jopa kouluttajan mielestä hieman kummallinen. Kyseessä ei ollut hänen suunnittelemansa rata vaan teimme seuraavan ryhmän radan, koska kouluttaja itsekin oli kyseisessä ryhmässä ja rata oli tehty jo etukäteen melkein valmiiksi. Etäisyydet olivat todella suuret radalla, mitä kummastelimme rataantutustumisen aikana. Radalla olisi oikeasti yli 30 estettä, mutta teimme vain 20:een asti. 


Jostain syystä minulla oli tänään vaikeuksia muistaa rataa. Vasta aivan viimeisellä kerralla saimme oikeasti melkein täydellisen suorituksen tehtyä. Sinänsä suoritus oli täydellinen, mutta itsellä meinasi kömmähdyksiä sattua juurikin sen takia, että meinasin unohtaa radan. Radalla käytettiin perusohjauksia persjätöstä, perus pyöräytykseen ja valssiin. Puolivalssista taisi kouluttaja eräässä kohtaa puhua, kun piti saada koira kääntymään jyrkästi. Kepit Ada teki täydellisesti. Kerran teimme keinun, joka ei radalle kuulunut. Sekin meni hyvin. Seuraavaksi olisikin vuorossa lauantain kisat. Paikka on kuitenkin taas uusi ja sadetta luvannut... Jos sataa tarpeeksi, kisat ovat sisällä, jossa onkin keinonurmi. Sekin on aivan uusi juttu meille. Ja on kuulema liukaskin. Eli en tiedä uskaltaako odottaa mitään. Viimeksi odotin vaikka mitä ja pieleenhän se meni. Nyt on neljä rataa, joista kaksi hyppyrataa. Haluaisin toivoa onnistumisia, mutta saa nähdä. Nyt osaa jo kuitenkin varautua siihen, että kaikki ei menekään kuten on suunnitellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti