sunnuntai 13. elokuuta 2017

Pentuagilityn jatkokurssi osa 2

Taiga aloitti ensimmäiset juoksunsa, joten pääsimme testaamaan juoksuhousuja. Hallille ei ole asiaa ilman. Alkuun Taiga oli ihmeissään ja yritti repiä housuja pois, mutta luovutti lopulta ja antoi olla. Treeneissä housut eivät vaivanneet ollenkaan. Muuten sitten en tiedä, mikä oli juoksuista johtuvaa käytöstä ja mikä sitten muuta. Taiga oli erittäin häiriöherkkä tapaus. 


Aloitimme Taigan kanssa itsenäisestä treenistä. Teimme puomia täydellä korkeudella ja sieltähän piti jäädä taas hieman katselemaan, mitä toiset tekee aidan toisella puolella. Taiga pääsi juoksemaan kujakeppien läpi tarkoituksena edetä nopeasti. Otin liian ison askeleen ja yritimme juosta koko kepit kerralla, mutta Taiga juoksikin ohi targetille. Lähdettiin taas pienestä liikkeelle ja muutama keppiväli kerrallaan ja aina hieman lisäten. Lopulta juostiin kaikki kepit läpi hienosti. Tarkoitus oli myös peruspyörityksellä kolme aitaa juosta läpi. Saimme vastapäivään tehtyä, mutta sitten Taiga päätti, että pitää vain haukkua yhdelle kurssilaiselle, eikä treeni enää onnistunut. 

Ensimmäisellä ohjatulla kierroksella treenasimme pakkovalssia. Itsellä ei oma ajoitus meinannut osua kohdalleen lainkaan ja sitä hinkattiin ja hinkattiin. Lopulta onnistuimme. Taigalla oli vaan välillä tarve käydä haistelemassa nurkkia ja ihmetellä muiden touhuja sekä putken kiertäminen oli ihan jees. Kuitenkin kunhan neiti malttoi keskittyä ja itse olin ajoissa, myös Taiga tarttui ohjaukseen ihan hyvin.

Toisella kierroksella oli tarkoitus juosta vain sen kummempia miettimättä. Rata oli kahdeksikon muotoinen ja sivulla oli vielä putki, johon rata lopetettiin. Taigalla tuli tässä vaiheessa häiriöherkkyys ongelmaksi, kun ei malttanut keskittyä tekemiseen pitkiä aikoja. Siksi kouluttajakin lopulta päätti, että hän palkkaa aina muutaman esteen jälkeen. Siten saimme onnistuneita suorituksia aikaiseksi. 


Lopuksi vielä siirryimme treenailemaan rengasta. Taiga ei onneksi jännitä uusia esteitä ja teimmekin muutamia onnistuneita toistoja. Aikaa vielä oli, joten kokeilimme kouluttajan kanssa vielä itsenäisen treenin peruspyöräytystä myötäpäivään. Kouluttaja pari kertaa oli palkkaamassa ja siten saatiin siitäkin onnistunut suoritus. 

Kouluttaja laittoi meidät myös kuntoilemaan ilman koiraa. Pääsimme kyykkäilemään ja punnertamaan. Tavoitteena saada itsellekin räjähtävämpi lähtö ja että jaksamme vielä kovan suorituksen lopuksi viimeisetkin ohjaukset tehdä tarkasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti