lauantai 5. elokuuta 2017

Agilitykisat Joensuu 5.8.2017

Mitään en uskaltanut ajatella kisoihin liittyen. Mitään en uskaltanut toivoa. Nukuin todella huonosti edellisen yön. Ja sitten pankki räjähti. Meidän mittakaavassa. 

A hyppyrata

Tuomarina toimi Jari Helin. Olin hänen tekemiään ratoja edellisenä iltana googlettanut ja todennut, että kaikilla agilityradoilla hän ei käytä edes keinua... Mietin jo, että tämä vaikka saattaisi onnistuakin... Tähän mennessä ykkösluokan radat ovat olleet melko suoria ja yksinkertaisia, mutta Helinin radat eivät olleetkaan. Kuulin erään ohimennen toteavan, että radat menisivät jopa kakkosluokan radoista. Meillehän tämä ei suoranaisesti ongelma ollut, koska treeneissäkin teemme vaikeita ratoja. 


A hyppyradalla Ada ohitti heti kolmannen aidan ja jäi maata nuuhkimaan kolmannen ja neljännen aidan välille. Sain Adan komennettua takaisin kolmannelle aidalle ja jatkettiin rataa. Loppurata menikin todella hyvin ja jopa kepit teimme kerralla täydellisesti. Lopputuloksena radalta kolmas sija viidellä virhepisteellä ja tuloksella 10,28. 


B hyppyrata meni jo paremmin. Ensimmäinen ongelma oli heti neljäs este, putki, josta ei mentykään ensimmäisestä vaan toisesta putkenpäästä. Laskin kuitenkin käden alas ja lähelle minua, joten sain Adan pidettyä kontaktissa ja ohjattua oikeaan putken päähän. Muuten mitään ongelmia radalla ei ollut, vaikka lopussa joitakin käännöksiä olikin, joita ei ykkösradalla ehkä yleensä ole. Saimme nollaradan, mutta hieman yliajalla. Olimme kuitenkin ensimmäisellä sijalla! 

C agilityrata
Agilityradat jännittivät minua eniten. Ada oli jo kahdet täydelliset kepit tehnyt, mutta se keinu... En todellakaan tiennyt, mitä odottaa... Lähdettiin kuitenkin rauhallisin mielin liikenteeseen. Meistä oli jo tullut eräänlainen "suosikki" kuuluttajan mielestä. Ensin kuulutti radalle toista suosikkia, mutta hän ei ollutkaan osallistumassa, joten kuulutti perään, että "ei haittaa, seuraavaksi on meidän toinen suosikki". Eihän me mitään nopeita oltu, mutta tasaisen varmaa malamuuttimaista suoritusta. Adallahan oli välillä hyvin rauhallinen "ai hypätäkö piti" tyyli. 


Ada teki taas täydelliset kepit. Hieman piti houkutella etenemään ja Ada oli hieman haahuilemassa kentällä. Keinulla Ada hidasti tällä kertaa reippaasti ja kehuin ja houkuttelin etenemään. Keinu menikin kerralla ja jatkettiin matkaa. Puomilla Ada teki täydellisen pysäytyksen. Olimme tällä kertaa sijalla kuusi viidellä virhepisteellä tuloksella 12,23. Virhe tuli taas kieltäytymisestä, kun Adaa piti jo hieman houkutella etenemään ja eräällä hypyllä oli "pitikö muka hypätä" tyylillä. 



Loppua kohden alkoi jo itsellä vahvistua fiilis, että ihan sama miten menee, koska tavoite oli jo saavutettu ja ylitetty reippaasti. D agilityradalla oli taas omat jäynänsä. Muun muassa ennen A:ta oli kaksi vierekkäistä hyppyestettä, jotka tein peruspyörähdyksellä ennen A:lle nousua. Mutta riskihän oli, että koira olisi juossut suoraan ensimmäiseltä hypyltä A:lle. Mutta sain Adan taas hallittua samalla tyylillä kuin hyppyradoilla eli laskemalla käden nyrkissä lähelle itseäni ja käänsin Adan toiselle hypylle. Keinukin meni taas hienosti ja puomin pysäytys oli nopeampi, mutta osuma tuli kuitenkin.  Taas pääsimme sijoituksille, kun Ada teki taas nollaradan ja oli kolmas tuloksella 4,06.


Kokonaisuutena paljon ei nollia ykkösluokassa tullut. En jäänyt enää kakkosluokkaa seuraamaan. Tuomari oli oikein mukava ja koska olen melko kilpailuhenkinen, ei sijoittuminen pahaa laisinkaan tehnyt. Jäi todella hyvä fiilis päivästä! Ada teki neljä kertaa täydelliset kepit. Ada teki kaksi kertaa keinun kieltäytymättä. Ada osui jokaiselle kontaktille. Ada ei tiputtanut yhtään rimaa. Olin todella ylpeä Adasta jo pelkästään siitä, että saimme neljältä radalta neljä tulosta! Kaksi nollarataa oli jo iso plussa päivälle! Ja vielä lisäksi 3/4 radoista sijoituksen kera! Vau! Tämä päivä ansaitsi kuohuvan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti