tiistai 1. elokuuta 2017

Hyppytekniikkaa ja agilitya

Tämä viikko on melko vahvasti agilitypainoitteinen, koska lauantaina on tarkoitus taas kisaamista Adan kanssa kokeilla ja Taigan pentuagilityn jatkokurssi alkaa. Aloitimmekin viikon siis molempien kera hallilla. Taigan kanssa kokeilimme taas hyppytekniikkaa ja pitkästä aikaa teimme tuttavuutta pussin kanssa. Aloitin hyppytekniikalla Adan kanssa ja laitoin aidat kuuden jalan välein. Edellisen videon perusteella vuoden takainen kouluttajani totesi Taigalla olevan hieman hyppivää menoa, joten Adankin kanssa vaihdoin jo aidat seitsemän jalan välein, jota sitten Taigankin kanssa teimme.

Molempien kanssa hyppytekniikka osuus meni ihan hyvin. Teimme pelkästään perussarjaa. Kumpikin kiinnitti katseensa targetiin ja ottivat hyvän lähtöasennon. Taigalla joitakin kertoja jalat kolahteli rimoihin, mutta lopetimme vasta onnistuneeseen suortukseen. Välillä kävimme pussia kokeilemassa ja palasimme takaisin hyppytekniikan pariin. Molempien kanssa pitäisi panostaa enemmän odottamisen harjoiteluun ja tätä suositeltiinkin kyseisessä harjoitteessa treenattavaksi. Samalla saisi tekniikkaa vielä hiottua, kun olisin targetilla kyykyssä houkuttelemassa. 


Pussi oli Taigalle jännittävä asia. Kankaan ollessa maassa Taiga ei tullut läpi ollenkaan. Laitoinkin Taigan odottamaan ja menin itse nostamaan kangasta. Silloin Taiga tuli läpi. Koko ajan hieman vähemmän nostin kangasta, mutta jos en nostanut ollenkaan, ei Taiga vielä läpi tullut. Laskin myös kangasta alaspäin, kun Taiga oli sisällä, jotta tottuisi kankaaseen ja oppisi silti tulemaan loppuun asti. 

Adan kanssa teimme hyppytekniikan lisäksi keppejä, keinua ja puomia. Kepit menivät kuten yleensäkin. Puomilla harjoittelimme pysäytystä. Ada pysähtyy edelleen heti, kun sanon seis. Keskustelin kevään kouluttajan kanssa asiasta ja hän oli sitä mieltä, että minun tulisi kuitenkin vaatia Adaa 2on2off-asentoon. Mietin pitäisikö minun vaihtaa käskyä, mutta kouluttaja oli sitä mieltä, että koska käsky toimii, ei sitä vaihtaisi, mutta ottaisin itse tavoitteeksi oikea-aikaisuuden. 

Keinutreeni olikin jännää... Jostain syystä Ada oli tällä kertaa varovainen keinulla. Jos olin keinun päässä, Ada hyppäsi keinulta alas kesken kaiken. Jos olin sivulla Adan rinnalla, Ada varmemmin kulki keinun loppuun asti. Asiaa ei auttanut esteet ennen keinua tai kehuinko miten paljon. Eli jännä viikonloppu kisoissa tiedossa.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti