torstai 21. syyskuuta 2017

Agilitykisat 16.-17.9.2017

Joensuussa oli agilitykisat viime viikonloppuna, johon osallistuimme Adan kanssa neljän radan verran; lauantaina kaksi agilityrataa ja sunnuntaina agility- sekä hyppyrata. 

Ensimmäinen agilityrata meni melko penkin alle... Hajut vei perässään ja Ada kiersi ja kaarti, kunnes kääntyi oikeaan suuntaan. Otrimme radalta heti ensimmäisenä hylyn, kun yritin ohjata Adan toisesta kaarevasta putkesta suoraan vastakkaiseen putkenpäähän. En tiedä, mitä tapahtui, mitä tein väärin, koska yhtäkkiä Ada hyppäsikin viereisen aidan yli... Ada teki puomin pysäytyksen täydellisesti. Seuraava ongelma oli kepeillä, kun nenä meinasi viedä mennessään. Kepit meni vasta kolmannella ja seuraavana olevaa rengasta Ada ei mennyt läpi edes sillä kolmannella yrityksellä ja loppusuoralla oleva keinu meni melko vauhdikkaasti. 

Kuva Roosa Tykkyläinen

Toisesta agilityradasta odotin hylättyä, kun pelkäsin, ettei Ada suostu keinua tekemään. Kuitenkin keinu tehtiin oikein rauhassa onnistuneesti. Kepit meni toisella yrityksellä ja taas seuraavana ollut rengas tehtiin ensimmäisellä yrittämisellä! Harmi vain, että putkivarmakoira ei ole enää niin putkivarma vaan juoksi putken takaa. Tuli kuitenkin takaisin luokse, eikä ehtinyt hylättyä tulla. Loppu menikin ihan hyvin ja saimme vain sen 10 virhepistettä, mutta yliaikaa tulikin reippaasti n. 20 sekuntia. 

Kuva Roosa Tykkyläinen

Seuraava päivä alkoi jo hieman paremmin hyppyradalla. Saatiin oikein mallikas suoritus tehtyä. Varmistin putkeen menot ja kepeilläkin varmistin hokemalla keppejä, vaikka tästä piti päästä pois. Nenä kuitenkin edelleen vei, joten ilman varmistamista olisi todennäköisesti joka radalla virheet tehty kepeiltä. Muuten täydellinen rata saatiin pilattua juoksemalla renkaan ohi. Videolta näkyy, kuinka Ada juoksi suoraan rengasta kohti, mutta viime tipassa väisti. Ehdin saada Adan pysäytettyä juuri ennen viimeistä aitaa ja saimme radalta tuloksen viidellä virhepisteellä ja n. 10 sekunnin yliajalla. 

Kuva Roosa Tykkyläinen

Viimeinen agilityrata sitten viimeistelikin koko viikonlopun ongelmat. Rata alkoi hienosti. Tehtiin keinu ja puomin pysäytys jälleen kerran onnistui täydellisesti. Kepitkin tehtiin ensimmäisellä kerralla. Mutta sitten en taaskaan tiedä, mitä tapahtui... Persjätöt A:n jälkeen on aina toimineet meillä hyvin ja tälläkin kertaa olin tekemässä saman, mutta Ada päättikin minun siirtyessä vasemmalta puolelta oikealle hypätä takanani ennen kontaktialuetta vasemmalle! Ada ei ole moista tehnyt varmaan koskaan! Itsellä meni pasmat sekaisin rataa jatkaessa en saanut aidan jälkeen ohjattua Adaa putkeen ja putkesta Ada kääntyo n. 45 astetta vasemmalle pituudelle, vaikka putkesta olisi pitänyt suoraan jatkaa muurille ja viimeiselle aidalle. Itsekin juoksin putken oikealla puolella, enkä tajunnut varmistaa Adan jatkamisen suoraan, joten en ehtinyt reagoida ajoissa. Joten hylkyhän siitäkin sitten tuli.


Päätin kisojen jälkeen, että ehkä on aika pitää taukoa agilitysta Adan kanssa. Ei sen pidempään kuin muutama viikko. Meidän piti olla menossa lauantaina vetokisoihin, mutta kisat peruttiinkin. Keskitytään nyt kuitenkin hetki ihan vain vetotouhuihin. Ensi viikolla on kesäkauden viimeinen pienryhmä ja ajattelin kuitenkin käydä yhden kerran juoksemassa radan läpi pienryhmän omissa möllikisoissa. Sen jälkeen yritän malttaa vielä pari viikkoa taukoa pitää, kun alkaa uusi pienryhmä ja seuraavalla viikolla olisikin treenipalaveri. Katsotaan sitten mitä tapahtuu agilitykentällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti