sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Treeniä, treeniä, treeniä!

Viime aikoina on niin paljon ollut kaikkea tekemistä, että blogin päivitys on jäänyt viime viikkoina unohduksiin. Silloin, kun olisi ollut aikaa, on halunnut vain ottaa rennosti ja lepäillä. 

Agility
Taigan pentuagilityn jatkokurssi sai päätöksensä. Seuraavaksi aloitellaan lokakuun alussa pienryhmässä, jossa jatkaa kaikki kurssilla olleet koirakot. Kouluttajana on sama henkilö, mutta hänen kaverikseen tulee toinen henkilö, jonka kanssa vuoroviikoin kouluttavat. 


Kurssilla vielä opittuja ohjauskuvioita: takaaleikkaus /viskileikkaus, niisto, niistosokkari, sylivekki, sylivekkipersjättö, sylikäännös ja poispäinkäännös. Taiga oli puolet jatkokurssista juoksuissa, mikä vaikutti Taigan treenaukseen, mutta opimme kuitenkin kaikki ohjauskuviot. Osa oli itselle helpompia ja sujuvampia, mutta osa ei taas tuntunut luontevilta ollenkaan. Taigan keskittyminen oli myös huonoa ja mörköili todella paljon, mutta juoksujen loputtua treenit sujuivat ihan erilaisella motivaatiolla ja Taiga teki todella hienoja suorituksia ja tarttui ohjauksiiin hienosti. Mörköilykin väheni ja saimme pitkiäkin ratoja aikaiseksi. 


Tänään kävimme uudella kentällä, uusien ihmisten kanssa treenailemassa. Taiga ensin mörköili ja kouluttaja herkkujen avulla yritti saada Taigan luottamusta. Lopulta Taiga tykästyi kouluttajaan niin paljon, että juoksi minunkin ohi suoraan kouluttajan luokse. Käytimme meille jo ennalta tuttuja ohjauskuvioita. Radalla oli 29 estettä, mutta palkkasin välillä Taigaa. Radalla oli myös puomi, jota teimme ensimmäisen kerran radalla. Taiga jokaisella kerralla juoksi ensin puomin ohi, mutta toisella kerralla ohjasin tarkemmin puomille ja juoksi loppuun asti. Myös A-este oli radalla. Tiistaina Taiga teki ensimmäisen kerran edes ison A:n ja tällä kertaa Taiga (taas ensimmäisen kerran ohijuoksun jälkeen) juoksi jopa luontevasti A:n yli. Myös keinua päätimme kokeilla alusta loppuun ja keinu onnistuikin hyvin lukuunottamatta sitä, että Taiga ei osannut varoa yhtään keinun laskeutumista vaan juoksi päähän asti ja tömähti alas. Ada olisi säikähtänyt moisesta suorituksesta, mutta Taiga halusi aina vain uudestaan ja uudestaan keinulle. Toisella kierroksella Taiga oli selkeästi väsyneempi ja sain tehdä enemmän töitä pitääkseni kontaktin minussa. Kouluttajalta kävi koko ajan herkkuja kerjäämässä, eikä halunnut lähdössä odottaa. Välillä Taiga myös muutaman esteen jälkeen päätti vain juosta seuraavan ohi. Mutta en epäile, etteikö Taigasta hieno aksakoira tulisi. Toivotaan vaan, että terveystulokset antaa myöten jatkaa lajia.

Adan kanssa on käyty joka viikko treeneissä. Adasta on muotoutunut erittäin sosiaalinen tapaus treeneissä. Ada hakee rapsutuksia ja huomiota myös muilta treeneissä. Ollaan Adan kanssa opeteltu samoja ohjauksia kuin Taigan kanssa. Treeneissä on kouluttajilta normaalia haastamista ollut ja ollaan saatu vastattua hyvin haasteisiin.


Adan kanssa käytiin oman seuran kisoissa viikko sitten. Radat olivat todella suoria ja Ada sai vauhtia todella paljon. Ensimmäiseltä agilityradalta saatiin hylätty, kun Ada juoksi kaarevan putken ohi tervehtimään toimiston väkeä. Kun sain Adan takaisin luokseni, Ada juoksi väärään putkenpäähän. Muuten rata meni todella hienosti. Toiselta agilityradalta tuli 10 virhepistettä, kun varmistin keppejä liikaa ja kepit olivat melkein viimeisenä. Kepeillä en jaksanut enää juosta ja puhua samaan aikaan ja happi meinasi loppua, joten kun en itse jaksanut enää toistaa keppiä, myös Ada keskeytti. Lähellä oli myös, että olisi kontaktivirhe tullut keinulta, kun Ada meinasi hypätä keinulle mennessä kontaktialueen yli. Viimeisenä oli hyppyrata, joka oli muuten täydellinen ja alitettiin ihanneaikakin 14 sekunnilla, mutta Ada tiputti riman! Koskaan ei kisoissa Ada ole moista tehnyt... Mutta Ada irtosi todella hyvin viimeisellä suoralla ja itse vaan huusin perässä "mene, mene" ja Adahan meni! Eli kuitenkin hyvät kisat ja tavoitteena oli vauhtia saada ja sitähän saatiin.

Viikon päästä olisi taas kisat, mutta jännätään alkaako Adalla juoksut vai ei... 

Vetoa

Ollaan vetohommia treenailtu lähinnä Adan ja Aslakin kanssa. Kun Taigalla oli juoksut, Aslak juoksi todella kovaa, kun oli toki kiire kotiin Taigan luokse. Nyt juoksujen jälkeen ollaan pari kertaa käyty vetolenkillä Aslakin kanssa, mutta Aslakilla ei ole ollut kiire. Mietin, että taidan seuraavan kerran ottaa Aslakin pyörän rinnalle juoksemaan, jotta saisin vauhtia Aslakiin.


Adan kanssa ollaan vieläkin maksimissaan 3,5 kilometrin vetolenkkiä tehty. Vauhti on ollut keskimäärin 18 km/h. Viimeksi kuitenkin vauhti oli rauhallisempi, noin 14-15 km/h. Ollaan viikko pidetty taukoa vetohommista ja huomenna ajattelin kokeilla taas. Parin viikon päästä olisi kisat, johon olen suunnitellut ilmoittautua. 

Kaverikoira

Rikin kanssa käytiin ensimmäinen itsenäinen kaverikoirakäynti tekemässä. Rikistä muutama kysyi, että onko vielä miten nuori koira ja hämmästyivät, kun kerroin kuusi vuotta olevan. Riki vain osaa hyvin käyttäytyä kuin pentu...


Hengailua

Muuten ollaan koirien kanssa hengailtu. Sohvalla löhöilty yhdessä ja vapaana juoksutettu omalla pihalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti