lauantai 3. elokuuta 2013

Rikin hoitotoimenpiteet

Rikihän on siis viimeisen vuoden aikana oppinut sietämään erilaisia käsittelyjä kuten harjaus ja kynsien leikkuu. Esimerkiksi kynsien leikkaaminenkin sujuu nykyään jo siten, että istun ulkona portaille, kutsun koiran eteeni istumaan, pyydän tassun ja leikkaan kynnet. Takajaloista leikkaan kynnet käskemällä Rikin makuulle. Harjaamisen sujuvuus riippuu ihan siitä, miten energisellä tuulella Riki on. Joskus onnistuu seisaalta, toisinaan istualteen ja toisinaan edelleen pitää laittaa kyljelleen ja jaloillani pidän aloillaan Rikiä harjauksen ajan. 

Tänään pitkästä aikaa pesin Rikin. Viimeksi on pesty viime syksynä ennen muuttoa. Nyt kun Riki tosiaan uskaltaa alakertaan mennä, otin asiakseni vihdoin ja viimein saada se sinne kylppärinkin puolelle. Sinnehän Riki ei olisi halunnut mennä! Piti melkeinpä työntää 45 kiloinen, vastusteleva koira kylppäriin pestäväksi... Itse pesutilanteen Riki kuitenkin alistuneena seisoo eleillään ilmaisten, että ei todellakaan tykkää tilanteesta. Samoin kuivaamisen kanssa. Mutta alistui kuitenkin hommaan.

Mutta se, mitä Riki vihaa enemmän kuin mitään muuta, on korvien puhdistaminen! Viikko takaperin otin pitkästä aikaa puhdistusaineen käyttöön, kun Riki monta päivää oli korvaansa raapinut ja ei pitänyt enää pystyssä kunnolla korvaansa. Edellisellä kerralla tuli taistelu aineen käytöstä, mutta Riki oli hieman pienempi ja jäi toiseksi vai jopa kolmanneksi, koska taistelussahan oli mukana myös mies. 

Nythän siis homma meni edelleen taisteluksi, vaikka kuinka yritin mahdollisimman mukavaksi homman tehdä ja vaikka kuinka salamyhkäisesti yritin ainetta korvaan laittaa. Taistelu 45 kiloisen koiran kanssa päättyi siihen, että miehen kädet oli naarmuilla ja pahkoja täynnä ja minulla vasenta jalkaa koristi oikein komeat ja suuret mustelmat ja raapimisjäljet sekä ilmeisesti hiusmurtuma vasemman käden rystysen luona. Ainetta pitäisi toistamiseenkin laittaa ja tässä mietinkin, mitä tulee murrettua seuraavaksi... 

Mutta on se kumma, että mitä muuta tahansa saan Rikille tehdä, mutta tuo korvien puhdistaminen on Rikille kuitenkin jotain niin hirveää! Kuvittelisin ongelman löytyvän tuosta puhdistusaineesta, koska muuten antaa nopeasti korviaan vilkaista. Kyseessä on Virbac Epi-Otic vet -aine. Kun tuo purkki menee liian lähelle Rikin korvaa, Riki reagoi heti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti