tiistai 13. elokuuta 2013

Rikin uudet seikkailut

Riki pääsi viime lauantaina mukaan äitini luona käymään. Ada on päässyt niin monet kerrat viime aikoina mukaan näyttelytreeneihin ym, että nyt oli Rikin vuoro päästä yksin liikenteeseen. 

Äitini luona vierailulla oli myös siskoni poikiensa kanssa. Toinen aloitti kolmannen luokkansa ja toinen, minun kummipoikani, on vasta reilun kahden kuukauden ikäinen. Riki on kerran aikaisemmin tavannut niin pienen ihmisen. Se oli viime talvena, kun mieheni kummipoika (silloin n. 5 kk ikäinen) saapui meille vanhempiensa kanssa kyläilemään. Kumpikin koirista oli innoissaan ja piti koko ajan olla tarkkana Rikin tassujen kanssa. Kumpikaan ei hyppinyt, mutta Riki tosiaan tassullaan huitoi paljon. 

Nyt olimme koko ajan tarkkana, kun Riki oli pienen luona. Ensin Riki ei tajunnut, mikä se outo tuoksu oli. Haisteli ympäri huonetta, mutta ei löytänyt mitään. Poika oli silloin sohvalla villatakin takana piilossa nukkumassa. Kohta Riki kuitenkin löyti turvakaukalon sohvalta, joka olikin tyhjä. Mutta edelleenkään ei poikaa löytänyt. Riki meni makoilemaan lattialle ja aloitti mouruamisensa. Yritin saada Rikin hiljaiseksi, mutta ehti mokoma kuitenkin pojan herättämään. Ja sitten Riki tajusi, mistä se outo tuoksu oli tullut! 

Riki kävi kuonollaan tökkimässä pientä, haisteli ja nuoli naaman ihan märäksi yhdellä nuolaisulla! Mutta käyttäytyi kuitenkin todella hyvin pienen seurassa. Pieni kuitenkin ihmetteli hieman, että mikä tuo on! Äitini laittoi toisen vielä istumaankin Rikin päälle! Silloin Riki hieman katsoi, että meinasitko vielä lähemmäksi sen tuoda, mutta antoi kuitenkin laittaa pienen istumaan päällensä. Mutta siis hyvin meni. On Rikin ja Adan kuitenkin totuttava pieniinkin ihmisiin, koska meillä nyt suvussa sattuu moisia olemaan. :) Ja nyt vuoden sisään mieskin sai kummipojan. 

Samalla reissulla Riki pääsi tutustumaan kauko-ohjattavaan helikopteriinkin. Riki ihmeissään katsoi, mikä lentää ilmassa. Ja pitihän sille sitten haukkuakin! Riki kierteli helikopteria ja haukkui sille. Tuli ihan mieleen joku karhu- tai susitesti, mutta helikopterilla. :D Kun helikopteri oli maassa paikoillaan, Riki kävi lähempää tutkimassa, mutta oli edelleen hyvin varovainen. Ei Rikille varmasti ikävä jäänyt sitä helikopteria... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti