lauantai 24. elokuuta 2013

Viikonlopun kuulumisia

Ada on ollut viime päivinä taas hieman apaattinen eikä ruokakaan ole kunnolla maistunut. Yritin eilen illalla piristää koiria ja leikittiin sisällä pallolla. Jonkin aikaa pelailtuani koirien kanssa myös mies liittyi joukkoon ja potkimme toisillemme palloa koirien yrittäessä ottaa sitä kiinni. Lopulta tuli itku pitkästä ilosta, kun potkaisin ihan jotain muuta kuin piti ja lopputuloksena on varpaan sivusta lähtenyt mukavan kokoinen ja paksuinen ihokaistale. Osaa muuten olla kipeä... Tällä kertaa en kuitenkaan murtanut mitään! 



Tänään ulkoiltiin taas reippaasti. Ihan vain omalla pihalla, mutta kuitenkin. Ensinnäkin asensimme vihdoinkin tarhan oviin lukot, joten kaupungissa käynnin ajaksi jätimme koirat tarhaan. Edelleenkään ei ole koirankoppeja tehty, mutta oli selkeä ja viileä sää, joten uskalsimme jättää koirat ulos. Lisäksi aurinko kääntyi juuri puiden taakse ja tarhassa on naamiointiverkot tuomassa varjoa, joten aurinkoon eivät jääneet.


Lähdimme liikenteeseen siten, että ajoimme vielä pihan ohi hitaasti ikkunat auki, jotta kuulimme koirien reagoinnin, kun kumpikin meistä lähti kotoa. Hiljaista oli. Hiljaisuus jatkui edelleen, kun kotiin tultiin. Koirat näkivät tulomme, mutta istuivat vain hiljaa odottamassa, kunnes päästiin tarhalle. Hiljaisuus kyllä jatkui edelleen, mutta Ada seisoi innoissaan häntäänsä heiluttamassa ja Riki lähinnä näytti mököttävän. Antoi kuitenkin pian periksi ja lähti häntä Rikilläkin liikenteeseen. Ja meteli alkoi, kun pääsivät pois tarhasta. Meille marmattivat ja hetken potkittiin taas palloa ennen sisään menemistä. 


Kohta koirat pääsivät takaisin tarhaan, kun lähdettiin miehen kanssa pihatöitä tekemään. Minä sahasin puita ja mies leikkasi nurmikon. Laitettiin koirat samaan tarhaan, jotta saisivat leikkiä. Leikki ei kuitenkaan kiinnostanut (paitsi Rikiä). Ada mieluummin makoili tarhan nurkassa ja verkkoon päätään nojaillen seuraili meidän touhuja. Riki meni välillä makaamaan viereen ja nuuhki Adaa. Yritti saada Adan leikkimään, mutta ei onnistunut. 



Itse ehdin aloittaa jo grillin lämmitystä ennen kuin mies oli valmis nurmikon kanssa. Ja edelleen koirat istuivat tarhassa tuijottamassa, mitä tehdään. Kun mies oli valmis, hän kävi laskemassa koirat irti. Ja tietenkin tulivat kyttäämään, mitä grillaillaan. 



Vielä ennen sisälle siirtymistä pelailtiin taas palloa. Adaan on kyllä taas saatu vauhtia tämän päivän aikana. Kova on ollut komentamaan. 



Ja maistuipahan muuten Adalle ruokakin illalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti