torstai 15. elokuuta 2013

Talvea odotellessa...

...käytiin parin viikon tauon jälkeen Rikin kanssa juoksulenkillä. Tavoitteena oman sekä Rikin kunnon kohotus. Kesä alkaa olla ohitse hiljalleen, joten lomat on koirillakin lomailtu ja pitäisi päästä taas treenailun makuun. Adan kanssa hommaa ei olla oikeastaan vielä aloitettu. Treenit kesäkuussa ovat nyt jääneet ainoaksi Adan kanssa. Huomenna tai ylihuomenna ajattelin ottaa Adan vuorostaan juoksemaan ja jos ei juosten onnistu, kokeillaan sitten pyörän kanssa. Pyörän vierellä Ada onkin juossut aiemminkin (kerran), joten jos ei malta juosta muuten edellä (yksin) niin pyörän vierellä ainakin juoksee. 

Mutta palatakseni tämän päivän treeniin, matka ei ollut taaskaan muutamaa kilometriä pitempi. Mutta kyllä tulee juostessakin hienoa tunne, kun Riki vetää mukanaan. Totta kai Riki meinasi taas pysähdellä ja piti nykäistä mukaan ohikulkiessa etenkin kävellessä. Mutta kun juostiin, Riki meni edellä ja veto tuntui omassa vauhdissa. Normaalisti en juoksisi niin kovaa, mutta Riki antoi mukavasti vauhtia. Meinasi välillä vauhti kiihtyä liian paljon, mutta kieltäessäni Riki taas hidasti vauhtia. 

Häiriötäkin oli ja meinasi ärsyttämään ruveta... Lapsi tuli sivutieltä peräämme ja välillä juoksi ja välillä käveli. Rikiähän kiinnosti todella paljon! Ei meinannut malttaa edetä ollenkaan! Kovasti piti käskeä ja muutaman kirosanankin päästin, mutta lopulta pääsimme etenemään paremmin, kun vaihdoimme toiselle puolelle tietä. 

Viimeiset muutama sata metriä vain käveltiin. Laitoin liinan pantaan kiinni ja annoin Rikin juosta tien vierustaa tutkimassa. Ehkä RIki hiljalleen oppisi sillä tavoin myös sen, että pannassa tutkitaan ja valjaissa mennään eikä meinata... 

Mutta katsellaan miten treenit taas lähtee etenemään. Kelit olisi nyt ihan jees treeniä varten (vaikka sataakin vettä melkein koko ajan). On viileämpää kuitenkin. Edellisen kerran, kun kävimme Rikin kanssa juoksulenkillä, olikin liian lämmintä ja sen kyllä Rikistä huomasi... Ei mitään onneksi käynyt, mutta opinpahan hieman enemmän varovaisuutta koirien kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti