tiistai 10. marraskuuta 2015

Adan treeni 10.11, hämmentynyt johtaja

Tänään oli Adan lenkkivuoro. Adahan on mielestäni meidän koirista se johtokoiratyyppi, mutta välillä Ada on ihan liian kova ennakoimaan ja halukas päättämään kulkemista reiteistä. Tänäänkin kyllä eteni reitillä, vaikka epäluuloisena minua olkansa yli tuijotteli, mutta kovia käskyjä se kaipasi. 

Adalla on tapana hidastaa vauhtia, kun epäluulo lisääntyy mahdollisten kääntymisten varalta. Annan käskyt ajoissa niitä toistellen yrittäen ehkäistä vaaratilanteita, mutta joskus Ada ei halua uskoa käskyjä tai sitten hidastaa vauhdin ja varmistaa, että olenko nyt ihan varma reitistä... 

Tänään päätinkin n. 1,5 km ennen kotia kääntyä toiselle reitille, joka palautti meidät alkuperäisen reitin alkuun ja palasimmekin samaa reittiä kotiin kuin mitä lähdimme. Tästähän neiti meni ihan sekaisin ja yritti takaisin jo kulkemalle reitille. Uskoi kuitenkin huutaessani. Seuraava reilu kilometri mentiinkin TODELLA hitaasti... Kun päästiin jo kulkemalle pätkälle, vauhtikin jo lisääntyi ja päästiin takaisin kotiin normaalia tasaista vauhtia. 

GPS toimi taas miten halusi ja melkein ensimmäisen kilometrin jätti tallentamatta. TAAS. Noinkohan menee puhelin vaihtoon... Itse kun ainakin tykkään, että samassa laitteessa on kaikki tarvittava, jotta ei tarvitse paljoa tavaraa kuljettaa mukana. Mutta mikähän olisi oikeanlainen puhelin tarpeisiini? Pitää kestää kovaa käyttöä (jos nyt vaikka välillä putoilee miten sattuu), kosteuttakin olisi hyvä sopivassa määrin kestää ja GPS saisi olla toimiva. Ja vaikka kamera pitää olla erikseen ja hyvä, myös puhelimessa olisi hyvä olla kamera. Se nyt taitaa melkein kaikissa nykypuhelimissa olla. 

Mutta palatakseni aiheeseen, oli Adan keskinopeus 9,41 km/h ja keskimääräinen liikkumisnopeus 10,77 km/h. Matkaa oli n. 7 kilometriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti