sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Talvikauden avaus

Vihdoin ja viimein marraskuun puolessa välin tuli lunta sen verran, että otin kicksparkin kesäteloilta ja lähdettiin Adan kanssa korkkaamaan talvikausi! Ilta oli jo pitkällä ja itsellä pitkä päivä takana, mutta en malttanut mieltäni olla lähtemättä, vaikka tehtiinkin vain parin kilometrin lenkki. 

Sää oli tuulinen ja lunta tuiskutti mukavasti. Lunta ei maassa kuitenkaan paljoa ollut. Sen verran oli, että kicksparkilla eteni hyvin, mutta jarrua ei paljoa halunnut käyttää, kun kirskui asfalttia vasten. Ada oli kuitenkin innokkaana lähdössä ja lyhyt lenkki olikin näin alkuun ihan hyvä, koska työtä saa koira tehdä kicksparkin kanssa enemmän kuin polkupyörän kanssa. Polkupyörän kanssa on kyse enemmän vauhdista, mutta kicksparkin kanssa koira tarvitsee lisäksi voimaa. 


Samalla viikolla pääsimme toistamiseen kicksparkilla lenkille. Otin matkaan kaksi koiraa ja olevinaan sen turvallisemman kaksikon, jotta saisin turvallisemmin pitkästä aikaa tuntumaa otettua kicksparkilla ajeluun. Eli matkaan lähti Riki ja Ada. Kaksikko etenikin yhdessä hienosti ja vauhdikkaasti. Yhdessä saivat kannustettua toisensa pitämään hyvää vauhtia yllä ja Ada sai estettyä Rikin tarpeen pysähdellä. Olin myös asettanut koirat valjakkoon siten, että Ada oli penkan puolella. 


Lenkille ei mittaa tullut muutamaa kilometriä enempää. Pakko oli kääntyä, koska lumen määrä väheni mitä pitemmälle päästiin. Tässä vaiheessa valjakko kääntyi siten, että Riki olikin penkan puolella ja kotimatkalla huomasikin, että Riki yritti jatkuvasti päästä penkalle, mutta kannustin vaan jatkamaan eteenpäin, eikä Adakaan antanut pysähtymiselle mahdollisuutta. 

Toki taas ennakoiminen toi vaaratilanteita. Jostain syystä suoraan käsky tarkoittaa koirille kotikulmilla suoraan kotiin, joten juoksivat melkein auton alle. Sain pidettyä koirat kuitenkin jalkakäytävän puolella. Jatkettiin matkaa kodin ohi ja toisessakin kohdassa meinasivat oikaista kotiin. Vedin koirat takaisin tienreunaan ja komensin matkaa jatkamaan. Vielä kolmannenkin kohdan, josta kotiin pääsee, ohi ajettiin ja siitä ei enää koirat yrittäneet mennä vaan saatiin matkaa jatkettua. Mentiin muutaman sadan metrin päästä tien yli ja käännyttiin kotiin päin. 

Nyt onkin lumet sulaneet, joten odotetaan seuraavia, jotta saadaan taas kickspark liikeneeseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti