sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Aslakin treeni 4.11., tasaista menoa

Kävimme keskiviikkona Aslakin kanssa pyörälenkillä. Aslakin kanssa ei ikinä tiedä ennakkoon, millainen lenkki tulee. Oli jo pimeä, joten emme olleet extremereiteille menossa. Menimme kuitenkin reittiä, jossa muistin vasta kyseisellä kilometrin pätkällä, ettei siinä kaikkialla ollutkaan katuvaloja. Onneksi pyörässä oli hyvä valo. Ja varustuksena oli toki Aslakilla valjaiden lisäksi heijastinliivi ja itsellä myös kypärän lisäksi. 

Meidätkin tuolla pimeydessä näkee

Aslak yllätti positiivisesti keskiviikkona. Pysähdyksiä teki luvatta joitakin ja harjoittelimme taas sitä, että vain luvan kanssa pysähdellään. Mutta Aslak eteni melko hyvää tasaista vauhtia. Vauhtia tuntui antavan myös varjot. Luuli varmaan, että joku juoksee edellä, kun esimerkiksi pimeällä pätkällä pyörän valo heijasti Aslakin varjon suoraan eteen. Ja vielä viimeisen reilun kilometrin Aslak meni sellaisella vauhdilla, että alamäessä jo hieman hirvitti! En tiedä, mistä Aslak vauhdin sai, mutta sitä riitti sitten ihan kotiin asti! Yksi ohituskin jopa tehtiin. Ylämäessä vastaan tuli kävelijä, jota hymyilytti, kun Aslak hieman meinasi kohdalla käskyistä huolimatta kääntyä moikkaamaan kävelijää, mutta karjaisin kovasti ohi, jolloin Aslak kääntyi takaisin menosuuntaan ja jatkettiin matkaa.

GPS toimi taas vaihteeksi vähän niin ja näin. Alun ensimmäinen kilometri jäi kokonaan tallentamatta ja se varmasti vaikuttaa kokonaisuuteen, koska alku on monesti myös melko vauhdikas. Kaaviota tarkastellessa keskimääräinen vauhti on ollut 10 km/h tietämillä ja loppuhuipennuksessa Aslak juoksi jopa 15-20 km/h vauhti! Onkin jännä vertailla lukemia kaaviossa ja keskiarvoissa, koska keskinopeus oli vain 8,19 km/h ja keskimääräinen liikkumisnopeus 9,41 km/h. Kaaviossa näkyy vain neljä pysähtymistä. Ihan en ymmärrä tätä eroa, koska kaavion perusteella keskimääräisen liikkumisnopeuden kuvittelisi olevan kuitenkin reilusti yli 10 km/h. Jännä juttu,  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti