lauantai 25. marraskuuta 2017

Vippausta

Adan treeneissä tällä viikolla tehtiin pitkää rataa. Me jätimme vieläkin kontaktit tekemättä ja teimme aidat Tuulian ohjeen mukaisesti 45 cm korkeudella. Lisäksi yritin pitää ääneni hyvin iloisena ja olin kontaktissa Adaan, jotta Ada sai energiaa ja meni kouluttajankin mielestä todella hyvällä vauhdilla. Meinasi jopa minulle Adankin kanssa tulle yhdessä kohdassa kiire persjättöä tehdä. Kyseiseen kohtaan ei välttämättä olisi tarvinnut persjättöä tehdä, mutta putkelta tultiin kolmen aidan "pyörähdykselle", jossa ensin tultiin takaa, sitten suoraan ja peruspyöräytyksellä kolmannelle aidalle ja takaisin putkeen. Näiden kahden viimeisen aidan väliin kouluttaja kehoitti kokeilemaan persjättöä ja ennen putkea toinen, jotta itsekin pysyisin liikkeessä ja edellä mennessäni vetäisin Adaa vauhdilla perässäni. Tähän toiseen persjättöön minulle meinasi kiire tulla, mutta sain ohjattua Adan putkeen. 


Toinen haaste oli aidalta putkeen siirtyminen, jossa molemmat putkenpäät houkuttelivat. Sain Adan kuitenkin yllättävän helposti haluamaani putkenpäähän pienellä oman kehon suunnan muutoksella. Putkesta tultiin 90 asteen käännöksellä muurille ja kahdelle aidalle, joista toiseen tultiin takaakierrolle ja ohjattiin putkeen. Tähän kohtaan toisella kierroksella kokeilimme vippausta. Ihan ei Adalle mennyt jakeluun. Kokeiltiin ensin liikkeestä tehdä, koska kuulema yleensä on helpompaa, mutta vaikka kuinka sainkin Adan ohjattua käteeni palkalle, eikä juossut suoraan aidalle, en saanut Adaa kunnolla enää irtoamaan kiertämään siivekettä. Saimme lopulta jonkinlaisen onnistumisen, mutta ei todellakaan voi puhua vielä onnistuneesta vippauksesta. 


Loppuradalla oli sivuttaiselle aidalle takaa tulemista, pimeää putkenpäätä (johon Ada toisella meni vasta paremmin) ja kepit, jotka Ada teki kaksi kertaa todella hyvin ja sai kehuja kouluttajalta, että kepit on Adalla nykyään todella vahvat. Ada hakee kepit todella hyvin, eikä tarvitse edes käydä vaikeammistakaan kulmista niistolla ohjaamassa. Tai ainakaan niissä kulmissa, joita ollaan treenattu. Toki monet kolmannen luokan kulmat saattaa joskus tarvita niiston, mutta se on sen ajan murhe. 

Ada teki kuitenkin kokonaisuutena todella hyvällä energialla ja yhteistyö toimi pitkästä aikaa todella hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti