lauantai 25. marraskuuta 2017

Valssien maailmaa

Taigan agilitytreeneissä pääsimme jälleen valssien maailmaan. Edellisen kerran fysiikkatreenin viivajuoksua kera valssien oli muokattuna törpöltä toiselle juosten ja aina kääntäen valssilla ja koskettaen törppöä. Lisäksi juoksu tehtiin myös koskettamalla törppöä ilman valssia sekä kiertämällä törpöt ilman kosketusta. Fysiikkapuolella myös hypittiin riman yli kierteellä ja keskivartalo oli koetuksella. 

Jälleen yksi koirakko oli odottamassa hallissa, kun toinen koirakko teki rataa. Radalla oli lisää valsseja, kun tehtiin pakkovalssia, liikkuvaa valssia sekä ennakoivaa valssia. Taiga edelleen on herkkä minun ohjaukselle, eikä antanut virheitä anteeksi. Oma ajoitus oli pielessä ennakoivassa valssissa (ei ollut niin ennakoiva kuin olisi pitänyt). Pakkovalssissa olin vaihtelevasti hyvin erilaisissa ohjausasennoissa, enkä vahvistanut Taigan menemistä pakkovalssilla putkeen ennen kuin jatkoin matkaa, joten Taigakin jatkoi kanssani matkaa. Liikkuva valssi sujui paremmin.

Taiga ensimmäisellä kierrosella teki alkuun todella hyvin, vaikka häiriötä olikin. Kouluttaja kysyi hyvän pätkän jälkeen, että vieläkö Taiga jaksaisi tehdä kerran ja totesin, että toki. Mutta ei sitten jaksanutkaan. Taiga häiriintyi muista, eikä päässyt yli enää siitä. Emme päässeet alkua pidemmälle ja piti helpottaa paljon, että saimme onnistumisen ennen taukoa. Toisella kierroksella Taiga kävi kurkkaamassa muita kesken kaiken, mutta palasi takaisin töihin, eikä tekeminen mennyt sekaisin. Halliin tuli jopa ryhmän ulkopuolisia, mutta silti Taiga teki hyvällä menolla töitä. 

Ohessa on video treenistä. Kyseinen puoli oli selkeästi meille molemmille haasteellinen. Taigalle kyseinen puoli lähdön takaakierrossa on vaikeampi ja itselle pakkovalssi oli tällä puolella todella haasteellinen. Toisella puolella meni paljon paremmin. Lisäksi loppusuoralla meinasin unohtaa ohjata koiraa, joten välillä Taiga juoksi toiseksi viimeisen aidan ohi. 


Itsenäisessä treenissä muistuteltiin keinua ja tehtiin juoksukontakteja. Keinu oli laitettu siten, että maksipöydän päälle oli vielä laitettu muurin osa, jotta koira pöydältä meni keinulle ja keinusta tuli vain pieni kolahdus alas tullessa. Taigalle tässä ei ollut mitään ongelmaa. Juoksukontakteja tehtiin minipöydältä ja osumat olivat ihan hyviä, mutta laukalle en saanut Taigaa niin pienessä tilassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti